
Top 3 savjeta za najsočnije pljeskavice

1. Koristite više vrsta mesa
Ako često koristite mljeveno meso jer volite pripremati pljeskavice koje vaši ukućani rado jedu, otkrijte tajne uz koje će one baš svaki put biti savršeno sočne. Najsočnije mljeveno meso za njih dobit ćete ako koristite više vrsta mesa: svinjetinu, junetinu i janjetinu.
2. Dobro izmiješajte i dodajte malo vode
Za još bolji okus pljeskavica meso dobro izmiješajte i istucite jer će ga ovaj postupak zasititi kisikom. Mlijeko kao dodatak smjesi mljevenoga mesa bolje je izbjegavati jer će na kraju samo pokvariti okus i izgled jela. No neće smetati ako u smjesu dodate i malo tople vode, ali samo onoliko koliko meso može upiti.

3. Ubacite žumanjak
Jaja nisu obavezni dio dobre smjese za pljeskavice jer ih mogu učiniti žilavima. No ako želite dodati jaje u smjesu, onda koristite samo žumanjak. Dodatnu sočnost pljeskavica postići ćete ako u smjesu dodate naribani krumpir, mrkvu ili nasitno narezani luk.
*Sve informacije u članku su informativnog karaktera.