Što jesti za doručak?

Zobene pahuljice

Zobene pahuljice dobar su izbor za prvi obrok u danu jer zob sadrži beta-glukan, vrstu vlakana koja smanjuju kolesterol, a također je bogata i omega-3 masnim kiselinama, folnim kiselinama i kalijem. Probajte izbjeći zobene pahuljice s puno šećera, već ih radije zasladite s malo meda, voća i oraha.

Grčki jogurt

Ovaj kremasti jogurt bogat je kalcijem i proteinima te će stvoriti osjećaj sitosti. Dodajte mu omiljeno voće i uživajte u okusu.

Grejp

Pokušavate smršavjeti? Prema nekim studijama, konzumacija pola grejpa prije svakog obroka pomoći će vam da lakše i brže izgubite suvišne kilograme. Pomiješajte ga s jogurtom ili jajima i uživajte u svom doručku.

Banane

Banane su dobar izvor kalija koji pomaže kod snižavanja krvnog tlaka, a jedna banana ujutro stvorit će vam osjećaj sitosti. Možete je narezati na kriške i dodati u zdjelicu zobenih pahuljica ili ih pomiješati s jogurtom i žitaricama.

Jaja

Jaja su izvor proteina i hranjivih tvari poput vitamina D, a iako ih mnogi smatraju krivcem za povišeni kolesterol, stručnjaci smatraju da to nije točno te da su jaja odličan izbor za početak dana jer su bogata vitaminima B, D i E, cinkom, željezom i folnom kiselinom. Također potiču funkcije mozga te potiču koncentraciju.v