Razigrani tanjur kojeg vaše dijete NEĆE moći odbiti

Ako i vi imate mališane koji su vrlo izbirljivi kad je jelo u pitanju, obroci će biti zabavniji ukoliko svojoj djeci pripremite kreativne obroke u obliku njihovih omiljenih životinja, likova iz crtanih filmova i slično. Kad su u pitanju sendviči za doručak, šnita kruha poslužit će kao podloga, a salamu, sir i povrće iskoristite za stvaranje raznih prepoznatljivih predmeta ili lica. Na primjer, možete narezati sir u obliku brodića, jedro od toast kruha, a narezane masline će biti valovi i komadići crvene paprike galebovi.

Kreativan može biti svaki obrok, a voćna užina ili palačinke u kombinaciji s voćem nepresušan su izvor inspiracije. Na primjer, od banane i grožđica načinite avion, a kao oblaci poslužit će svježi sir. Palačinka će vam biti odličan materijal za načiniti lik žirafe ili mali otočić s palmom. Za detalje će vam poslužiti razno voće.     

Važno je da djecu zainteresirate za obrok zanimljivom dekoracijom, ali i da im pritom poslužite zdrav, raznovrstan i hranjiv obrok. U našoj fotogaleriji pronađite inspiraciju za kreativne dječje obroke.