Postanite majstor roštilja

Za početak očistite rešetku roštilja, premažite roštilj biljnim uljem i zagrijte ga. Izbjegavajte prečesto okretanje mesa, a jednom kad vaše meso dobije željeni okus, ostavite ga da odstoji par minuta na toplom tanjuru prekrivenom folijom. Na taj ćete način dati mesu vremena da odstoji, a sokovi će mu dati najbolji okus.

Isplanirajte savršeni jelovnik

Razmislite o tome koliko vam gostiju dolazi na roštilj te se potrudite oko jelovnika. Pripremite kruh, koji također možete baciti na roštilj, zatim razne sireve, salate i dodatke jelu. Također, uzmite u obzir i osobe koje ne konzumiraju meso te i njima pripremite neki slastan obrok.

Pripremu obavite noć prije

Kako bi roštilj prošao što manje stresno, meso izmarinirajte noć prije velikog događaja. Marinada će mu dati bolji okus, a marinirano meso držite u hladnjaku. U idealnom slučaju, jedina hrana oko koje ćete se brinuti na dan roštilja jest ona koju ćete baciti na roštilj.

Skuhajte meso prije roštiljanja

Ovo nije obavezan korak, no meso će vam brže biti pečeno i ukusnije ako ga skuhate prije nego što ga stavite na grill. 

Dobro ispecite meso

Meso ostavite da stoji na sobnoj temperaturi pola sata do sat vremena prije pečenja jer će se na taj način bolje ispeći iznutra. Nakon što upalite vatru, pričekajte četrdesetak minuta prije nego što ćete staviti meso na roštilj kako ne biste dobili pougljeno sirovo meso.