Posebno slatki dodaci – otkrijte okuse koje vam donose posebni sirupi

Vodite li računa o tome što konzumirate, tada biste posebno pažnju trebali posvetiti i zaslađivačima. Uz one uobičajene, otkrijte i okuse sirupa od jabuke, datulja, riže i javora. Oni sa SPAR Natur*pur potpisom posebno su fini.

Kava, čaj, palačinke, slastice, posebnu dimenziju okusa dobivaju dodaju li im se i sirupi. Oni će obogatiti njihov okus i vašim jelima i pićima dodati posebnu dimenziju. Napravljeni od ekološki uzgojenih namirnica, ovi su sirupi moćni dodatak u vašoj prehrani. Provjereno porijeklo i kvaliteta namirnica od koji su izrađeni dodatni su plus koji sa sobom donose.

Miješaju se u baš sve, a preliveni preko deserta ili doručka postat će vaš omiljeni dodatak. Voljet će ih i mali i veliki, a SPAR robna marka Natur*pur jamči da je ono što konzumirate vrhunske kvalitete i izrađeno od najboljih namirnica.

javorov sirup u staklenci
Copyright (c) 2015 showcake/Shutterstock. No use without permission.

Javorov sirup

Ovaj sirup sve se više uvukao u naše kuhinje. Otkrili smo ga uz palačinke, no njegovih je mogućnosti mnogo, mnogo više. Javorov sirup dolazi u nekoliko nijansi, od svjetlije do tamnije, a njegova boja ovisi o trenutku prikupljanja. Tamniji ima jači javorast okus i koristi se u pripremi kolača, dok se svjetliji koristi za prelijevanje. Osim u kolače i na palačinke, javorov sirup možete dodati i omiljenim kašama, mliječnim smoothiejima, ali i kao zaslađivač za kavu ili čaj. Odlično se slaže i s bundevom pa ga dodajte u pite ili muffine s ovom namirnicom. Iako sadrži vrijedne nutrijente poput kalcija, željeza, cinka, kalija i mangana, nemojte pretjerati s njime jer je i bogat šećerima.

Sirup od jabuka

Zbog posebnog načina pripreme, sirup od jabuka vašim će jelima dati posebnu aromu. Iako jabučnog okusa, nije rezerviran samo za slatko. Iako će se i tamo savršeno uklopiti. Sirup od jabuka tako možete dodati u omiljene kolače, preliti preko palačinki ili vafla, a odlično se sljubljuje i s kašama. No posebnu dimenziju okusa dat će slanim jelima. Tako ga možete koristiti za glaziranje mesa, u marinadama, umacima, a pomiješate li ga sa senfom dobit ćete odličan premaz za perad ili ribu. Sirup od jabuka sjajno će zasladiti i vaše omiljene napitke poput kave ili čaja.

domaci sirup od jabuke
Copyright (c) 2018 Agenturfotografin/Shutterstock. No use without permission.
rizin sirup u zdjeli i jaja
Copyright (c) 2014 Heike Rau/Shutterstock. No use without permission.

Rižin sirup

Baš kao i prethodni, i rižin sirup odličan je način da unesete malo živosti u vaša jela. Posebno dobro će se slagati s azijskim jelima kojima će dati onaj poseban šmek. Dodati ga možete u razne slastice koje će zahvaljujući ovom sirupu dobiti dozu hrskavosti. Često se koristi i kao zaslađivač pa ga svakako isprobajte u jutarnjoj kavi ili čaju.

Sirup od datulja

Zbog raznih nutrijenata koje sadrži, poput vlakana, vitamina i minerala, odlična je zamjena za šećer. Posebnog okusa, osobito će ga voljeti ljubitelji datulja. S obzirom na to da je teksturom dosta sličan medu, sirup od datulja može mu biti odlična zamjena. Sjajno se uklapa u brojna jela kao sastojak, ali će jako dobar biti i sam kao preljev preko kaša, palačinki ili vafla, a osobita je poslastica sa sladoledom.

 

* Sve informacije u ovom članku su informativnog karaktera.

sirup