Ne bacajte ostatke kruha! Evo što s njima…

Nemojte bacati stari kruh jer od njega možete napraviti čuda i čudesa u kuhinji - od krušnih mrvica, knedli i krutona pa sve do čipsa! Ovo su naši prijedlozi...

Krušne mrvice

Osušite do kraja stari kruh, najbolje na zraku i poviše peći ili radijatora, odnosno u pećnici s uključenom funkcijom cirkulacje zraka bez grijanja, kako se ne bi upljesnivio. Kada kruh postane tvrd, ubacite ga u multipraktik ili kuhinjski robot i usitnite. Čuvajte zdrobljeni kruh u zatvorenoj vrećici ili posudi kako biste ga uvijek imali nadohvat ruke. 

Krutoni

Narežite stari kruh na kockice, odnosno manje komade, prelijte ih s malo maslinova ili suncokretova ulja, posolite i pecite dok ne postanu smećkasto zlatne boje. 

Čips

Stari kruh prvo narežite na tanje šnite pa njih potom narežite na manje komade, kao čips. Začinite maslinovim uljem i začinima poput bosiljka, soli, papra, sušenih rajčica, odnosno svime što volite i pecite čips od kruha do smećkasto zlatne boje. 

Knedle

Ostavite stari kruh u vodi da se namače dok se ne opusti. Nakon toga ga ocijedite i sjedinite s brašnom i jajetom pa oblikujte knedle koje će se super uklopiti u gulaše i variva. 


* Sve informacije u članku su informativnog karaktera.