Kakao i cimet – super kombinacija
Za mnoge su kakao i cimet idealna kombinacija. Aromatični i opojni, savršen su začin za baš sve. Ljubitelje gorkastih okusa kakao će lako osvojiti jer je idealna namirnica, bomba raznih antioksidansa i s njim se, što se koncentracije tiče, ne može mjeriti nijedna druga biljka. Osim toga, kakao je superhrana, a u kombinaciji s cimetom dobit ćete pravu energetsku bombu.
Šalica toplog kakaa vrati će vam snagu, a dodatak cimeta daje poseban okus. U hladnije će vas dane zagrijati, u toplije malo ohlađen osvježiti. Kakao je odličan izvor željeza, odlično djeluje na koncentraciju i pamćenje, a jedna žličica dnevno i najtužniji će dan učiniti boljim. Cimet također sadrži brojne nutrijente, a može se koristiti kao zaslađivač napitka.
Kakao u novom izdanju
Prah kakaa usitnite dok ne postane sasvim gladak, zakipite mlijeko i u njega stavite kakao koji ste promiješali s malo mlijeka. Potrebno je dobro miješati pjenjačom i onda dodati cimet i sve kuhati oko minutu. Napitak poslužite vruć. Isprobajte ga i umjesto kave. Pripremite ga na isti način kako pripremate tursku kavu i oduševite se sasvim novim izdanjem kakaa.
Cimet se oduvijek koristio kao lijek, a njegov slatkasti i peckavi okus ima mnogo poklonika. Odličan je začin za slana i slatka jela. Ali savršen je dodatak kavi ili čak čaju. Ubacite ga i u smoothie za posebnu dozu nutrijenata.
Novi okusi pića
S obzirom na to da su oboje niskokalorične namirnice, idealni su za sve one koji paze na to što unose u organizam. Njima začinite omiljene napitke, ali i zobenu kašu. Istovremeno ćete dobiti sasvim novu dimenziju okusa, uz znatno manje šećera. Visokokvalitetni cejlonski cimet potražite pod robnom markom SPAR PREMIUM, a vrhunski BIO kakao kao dio ponude robne marke SPAR Natur*pur .
* Sve informacije u ovom članku su informativnog karaktera.