Iskoristite limunovu koricu na sasvim novi način

Limunov sok već je standardna pojava u kulinarstvu, no zašto ne biste u potpunosti iskoristili i potencijale limunove korice. Prije nego što se uputite u ovu avanturu, važno je da za to koristite neprskani limun. Naime, takvi limuni nemaju nataložene pesticide i fungicide pa nema bojazni od konzumacije opasnih tvari.  

Dobro ga operite

Limun prije korištenja dobro operite, a za guljenje najbolje je koristiti odgovarajuće pomagalo. Iako koricu možete skinuti s limuna i uz pomoć nožića, najsigurnije je koristiti guljač za povrće. Pripazite prilikom korištenja guljača da ne ogulite i bijeli dio pod korom jer je ovaj dio vrlo gorak te će pokvariti okus jela kojeg pripremate.

Čaj i grickalica

Vjerojatno najpoznatija slastica od limunove korice zasigurno je limuncin. Trakice limunove korice kuhane u šećernom sirupu i uvaljane u šećer poslužit će kao dodatak kolačima, keksima, ali i kao zasebna grickalica uz kavu ili čaj. Od limunove korice možete napraviti ukusni čaj uz dodatak đumbira. Prokuhajte koricu limuna i malo đumbira u vodi minutu do dvije, ohladite i vaš čaj je spreman.

I u slatko i u slano

Limunovu koricu možete dodati i ribi pri pečenju. Osim što će joj dati odličnu aromu, također će ju i omekšati zahvaljujući sokovima koje će ispustiti. Koricu limuna možete naribati i spremiti u male paketiće te koristiti po potrebi. Dodajte ju u slastice, variva, pudinge i slično. Limunovu koricu možete osušiti i samljeti te koristiti umjesto ribane korice. Efekt je jednak, a zbog koncentriranijeg okusa trebat će vam je nešto manje.

 

*Sve informacije u članku su informativnog karaktera.