Hrana za rashlađenje

Lubenica

Lubenica je idealna za ljetno osvježenje jer se sastoji  uglavnom od vode. Šalica lubenice sadrži 50 kalorija, a odlična je za zdravlje srca. Sadrži antioksidanse koji su korisni u borbi protiv raka te pomaže pri liječenju upale zglobova.

Ananas

Ananas je savršen ljetni izbor jer ovo tropsko voće ima rashlađujući učinak na vaš organizam te je bogato vitaminima A, B6 i C te kalcijem, kalijem, željezom i magnezijem. Dobar je za probavu jer sprečava zatvor.

Krastavci

Osim što će vas rashladiti, krastavci će također hidratizirati vaše tijelo i eliminirati štetne toksine. Odlični su za liječenje mamurluka, dobri su i za probavu te sadrže gotovo sve vitamine koji su potrebni vašem organizmu na dnevnoj bazi.

Jogurt

S jogurtom ne možete pogriješiti, bilo da konzumirate običan, grčki ili smrznuti. Zdrav je i osvježavajuć, a odličan je izbor za najvažniji obrok u danu, doručak, gdje ga možete kombinirati s voćem i orašastim plodovima.

Rajčice

Rajčice su bogate hranjivim tvarima i antioksidansima te su iz tog razloga zdrava ljetna hrana. Smanjuju rizik od raka prostate, a možete ih kombinirati s mozzarellom ili jednostavno s malo maslinovog ulja i octa.