„Homemade“ sirovi sladoled bez konkurencije

Kad jednom kušate domaći sirovi sladoled spravljen od ekološkog, domaćeg voća, svi će ostali pasti u drugi plan. Sirovi sladoled jednostavan je i brz za pripremu, a okusi voća u punoj snazi će se naći na vašem nepcu. Izbjeći ćete aditive koji se nalaze u sastavu gotovo svih, a dobit ćete osvježavajuću slasticu u par minuta. 

Ne morate koristiti isključivo voće

Kad krenete stvarati svoje prve sirove sladolede, zasigurno će vaša mašta potpomognuta uživanjem čula okusa, kreirati razne kombinacije sastojaka i načina ukrašavanja. Za sve koji ne vole voćne okuse, jednako lako i jednostavno je pripremiti čokoladni sladoled ili na primjer onaj od kikirikija ili oraha.

Moderna tehnologija za maksimalnu jednostavnost pripreme

Za spravljanje sladoleda potreban vam je blender, inače uređaj koji  bi svaka “sirova” kuhinja treba imati. Za mnoge od recepata na koje ćete nailaziti u potrazi i iskušavanju ovog sve popularnijeg načina prehrane, bit će vam potrebni blenderi velike snage. Tako je i s izradom sladoleda. Za početak možete pokušati s onim koji trenutačno posjedujete (raspon ponude po snazi i kvaliteti na našem tržištu je doista velik) pa sagledati rezultat. Na kraju krajeva, ako se i veći komadići voća ili indijskih oraha zadrže, još uvijek imate ukusan desert. Za slatkoću, osim meda, možete po želji upotrijebiti agavin ili javorov sirup ili namočene datulje, grožđice ili neko drugo sušeno voće. Pripremite ga i poslužite na isti način kao i sladoled od voća. 

Uživajte u slatkom osvježenju!

 

*Sve informacije u članku su informativnog karaktera.