Filetiranje ribe u par jednostavnih koraka
Ljeto nije ljeto bez uživanja u finoj, ukusnoj ribi. Kod pripreme i filetiranja ribe, prvo ju je potrebno očistiti, a za to će vam trebati oštar nož. Operite je, osušite i zatim očistite ljuske u smjeru od repa prema glavi držeći pritom ribu za glavu. Izvadite utrobu i škrge tako što ćete je razrezati duž trbuha i napraviti rez ispod glave.
Ribi nožem odrežite glavu, zatim zarežite duž kosti i odvojite kost od mesa. Najdužu, središnju kost povucite od vrha prema repu. Odvojite dva fileta i ispecite ih tako što ćete prvo peći strane na kojima je koža.
Ako ne uspijete sve pojesti, ostatke pečene ribe možete iskoristiti na više načina. Na primjer, cijele komade ribe možete iskoristiti za hladne riblje sendviče. Također možete izrezati ribu na male komadiće i ubaciti ih u salatu na bazi majoneze ili je iskoristite za ukrašavanje salate, zajedno sa sirom, kruškom, avokadom ili artičokama. Želimo vam dobar tek!