Brzo i lako – prepoznajte svježa, ogulite i razbijte jaja bez muke!

Svi znamo koliko nam je često teško oguliti kuhana jaja, pogotovo ako su svježe skuhana. Da se ne biste više mučili, koristite ovaj trik! Kuhajte ih u posoljenoj vodi kako bi se spriječilo curenje bjelanjka. Kada se jaja skuhaju, izlijte svu vodu iz lonca u kojem su kuhala i snažno protresete lonac kako bi ljuske popucale. Nakon toga ohladite jaja pod snažnim mlazom hladne vode. Voda će ući u pukotine na ljusci i tako vam olakšati guljenje.

Razbijte jaje kao profesionalac!

A kako najlakše razbiti jaje? Da biste što jednostavnije razbili jaje držite ga u jednoj ruci i lupkajte njime po tvrdoj površini. Pogledajte gdje je došlo do pukotine, stavite palčeve na obje strane i lagano razdvojite ljuske. Na ovaj način vam ljuska neće upasti u zdjelu.

Provjerite svježinu jaja

A da na polovici pripremanja jela ne biste shvatili da je jaje pokvareno,           naučite prepoznati pokvareno jaje. Da biste provjerili svježinu jaja stavite ih u zdjelu vode. Ako jaje leži na dnu zdjele, još je svježe. Ako stoji uspravno na dnu zdjelemože se jesti, ali trebali biste ga što prije konzumirati ili ga skuhati tvrdo kuhano. Ako pluta na površini vode, pokvareno je. Također, ako je sadržaj jajeta jako pokretljiv nakon što ga protresete, jaje je pokvareno.

 

*Sve informacije u članku su informativnog karaktera.