briselska pa teta s crvenim cilijem, rukolom i mije anim listovima zelene salate, cherry rajcicama
Copyright (c) 2016 Connect Images - Curated/Shutterstock. No use without permission.

Probajte: Briselska pašteta

Briselska pašteta, poznata kao pâté de Bruxelles, omiljena je poslastica koja predstavlja bogato kulinarsko nasljeđe Belgije. Ova glatka mesna pašteta priprema se od svinjske jetre, a neke varijante mogu sadržavati i pileću jetru.

briselska pa teta prelivena maslinama na rucno radenim keksima
Copyright (c) 2012 Jamie Rogers/Shutterstock. No use without permission.

Nježan okus, zanimljiva tekstura

Ono po čemu se briselska pašteta izdvaja od drugih njezina je kremasta tekstura i suptilan profil okusa. Obično je začinjena mješavinom luka, češnjaka i začinskog bilja. Nježan okusni profil čini je nevjerojatno svestranom u mogućnostima posluživanja. Često se poslužuje kao predjelo, elegantno namazana na kriške hrskavog kruha ili hrskave krekere. Briselska pašteta dobro se slaže s ukiseljenim povrćem ili s dodatkom senfa, što pruža ugodan kontrast. 

Autentično belgijski

Za one koji žele istražiti belgijsku kuhinju, briselska je pašteta prekrasan uvod u bogatu gastronomsku tradiciju ove zemlje. Bilo da se poslužuje kao predjelo ili kao međuobrok, ova će ukusna pašteta mnoge zasigurno zadovoljiti i impresionirati, pozivajući sve da uživaju u autentičnim okusima Belgije.

 

* Sve informacije u članku su informativnog karaktera.

sendvici sa specijalitetom pa tete od svinjskih i purecih jetrica sa slatkim pekmezom od brusnica na tamnoj ploci