Probajte: Briselska pašteta
Briselska pašteta, poznata kao pâté de Bruxelles, omiljena je poslastica koja predstavlja bogato kulinarsko nasljeđe Belgije. Ova glatka mesna pašteta priprema se od svinjske jetre, a neke varijante mogu sadržavati i pileću jetru.
Nježan okus, zanimljiva tekstura
Ono po čemu se briselska pašteta izdvaja od drugih njezina je kremasta tekstura i suptilan profil okusa. Obično je začinjena mješavinom luka, češnjaka i začinskog bilja. Nježan okusni profil čini je nevjerojatno svestranom u mogućnostima posluživanja. Često se poslužuje kao predjelo, elegantno namazana na kriške hrskavog kruha ili hrskave krekere. Briselska pašteta dobro se slaže s ukiseljenim povrćem ili s dodatkom senfa, što pruža ugodan kontrast.
Autentično belgijski
Za one koji žele istražiti belgijsku kuhinju, briselska je pašteta prekrasan uvod u bogatu gastronomsku tradiciju ove zemlje. Bilo da se poslužuje kao predjelo ili kao međuobrok, ova će ukusna pašteta mnoge zasigurno zadovoljiti i impresionirati, pozivajući sve da uživaju u autentičnim okusima Belgije.
* Sve informacije u članku su informativnog karaktera.