Avokado: super kandidat za domaći sladoled
U smoothieju, kao namaz na tostu ili uz jaja za savršeni doručak, avokado se pokazao kao sve popularnija namirnica. Dolaskom toplijih dana preporučamo da ga pripremite u varijaciji smrznutog deserta. Avokado je idealan za sladoled, prvenstveno jer ima bogatu kremastu teksturu, primamljivu zelenu boju, a njegov relativno neutralan okus lako se kombinira s raznim drugim sastojcima.
Ledena senzacija koja se lako priprema
Za pripremu domaćeg sladoleda od avokada nije potrebna posebna oprema niti aparati. Sve što trebate je blender koji će vam pomoći temeljito usitniti meso avokada i povezati sve sastojke u homogenu smjesu. Najvažnije je odabrati optimalno zreo plod. Birajte zeleni avokado koji je srednje mekan, a izbjegavajte plodove sa smeđim dijelovima i one koji su jako mekani. Očistite plod i stavite meso u blender, dodajte malo meda, biljnog napitka od kokosa i sve dobro izmiješajte te prebacite u kalup i stavite u zamrzivač. Umjesto biljnih napitaka, možete koristiti vrhnje za šlag ili grčki jogurt. Po želji zasladite vanilin šećerom ili javorovim sirupom. Ovo je receptura koja dozvoljava maštu i male eksperimente.
Dodaci za još veći doživljaj
Osim avokada, koji je poznat po svojim nutritivnim prednostima kao što su vitamin K, C, E i oni B skupine te željezo, domaći sladoled od avokada možete oplemeniti zanimljivim dodacima poput banana, listića mente, komadića čokolade, pistacija ili badema… Šteta bi bilo ne iskoristiti tako jednostavnu i zanimljivu namirnicu za ukusan desert!
*Sve informacije u članku su informativnog karaktera.