
Dosadile su vam makovnjača i orahnjača? Probajte s ovim nadjevima!
Dizano tijesto, razvaljano pa premazano punjenjem… Zvuči poznato? Makovnjača i orahnjača tradicionalni su kolači bez kojih je zima nezamisliva, no ako ste u potrazi za nekim alternativnim nadjevima jer želite razigrati svoje gastro umijeće, donosimo vam neke prijedloge!

Trešnje ili marelice
Ako klasični recept malo promijenite pa koristite marmeladu od trešanja ili marelica –dobit ćete švicarsku roladu ili Swiss roll. Prednost ovog nadjeva jest što je jednostavan, nema mljevenja ili miješanja sastojaka te je vrlo brzo sve gotovo. Također, u tijesto možete dodati malo kakaa, za čokoladni okus i – sasvim novi kolač!
Rogač ili kakao
Mljeveni rogač može sjajno funkcionirati kao zamjena za mak u nadjevu za makovnjaču, baš kao i kakao. Priprema se na jednak način kao orahnjača ili makovnjača, a predstavlja iznenađenje na stolu i svojevrstan je odmak od tradicionalnog recepta.


Ricotta
Ova slastica s ricotta sirom naziva se još i povitica, a potječe iz Slovenije. Osim ricotte, u nadjev se još stavljaju vrhnje za šlag, jaja i šećer, a sve zajedno rezultira vrlo ukusnom i laganom poslasticom!
* Sve informacije u članku su informativnog karaktera.