U SPAR i INTERSPAR ribarnici pronađite različite vrste svježe morske ribe te velik izbor rakova, školjaka i mekušaca. Uz morsku, u ponudi je i slatkovodna riba, živi i svježi šaran, kao i pastrva.  

Svježa riba kod nas za vas.

U našoj ribarnici svakodnevno po povoljnim cijenama možete pronaći široku ponudu svježe morske plave i bijele ribe iz uzgoja ili izlova, rakova, školjaka i mekušaca te  slatkovodne ribe iz uzgoja.

Iz bogate ponude morske ribe izdvajamo "kraljicu riba" - srdelu - svježe ulovljenu u Jadranskom moru, oradu (komarča ili lovrata) i brancina (lubina) hrvatskog uzgajivača Cromaris, svježeg lososa iz Norveške te jednu od najomiljenijih riba - tunu.

Od slatkovodnih riba najtraženije su pastrva i šaran, dok ponuda mekušaca, rakova i školjaka uključuje dagnje, kozice, škampe...
 

NUDIMO USLUGU ČIŠĆENJA!

Šoping započnite u ribarnici. Kad odlučite koju ćete ribu kupiti zatražite čišćenje, nastavite kupovinu i na kraju preuzmite ribu.  

Prepoznajte svježinu!

Stojimo vam na raspolaganju za savjete i pomoć u odabiru najsvježijih komada ribe. Obratite se s povjerenjem našim zaposlenicima čije znanje i iskustvo garantiraju da ćete dobiti najbolji komad za vaš obrok, uvijek svjež i kvalitetan.

Da je riba svježa znat ćete po njenim očima koje moraju biti bistre i izbočene, rožnica prozirna, a zjenica crna i blistava. Svježa riba uvijek ima crvene ili narančaste, vlažne i sjajne škrge koje mirišu na more, odnosno rijeku. Kiselkast miris i žućkasta boja te mliječna sluz na škrgama, znak su pokvarene ribe. Isto tako, koža ribe mora biti vlažna i neoštećena, a ljuske sjajne i priljubljene uz kožu.

Ako je pigmentacija na koži blijeda i bez sjaja, ili je koža prekrivena mutnom sluzi, riba je stara i upitne kvalitete. Također, meso ribe mora biti čvrsto na dodir.

Kod glavonožaca i rakova boje moraju biti izražene, dok školjke uvijek moraju biti zatvorene i ugodno mirisati.