U SPAR i INTERSPAR mesnicama čeka vas najsvježije meso, dopremljeno toga dana. Izvrsnost mesa garantiraju naši stručnjaci za praćenje kvalitete koji se u svome radu vode najvišim standardima. Dio naše bogate ponude različitih vrsta mesa i asortimana za roštilj čini i  širok izbor mesa hrvatskoga porijekla.  

Osoban pristup
Sezonska ponuda
Originalna receptura

Mesnica gdje osoban pristup susreće kvalitetu

I najzahtjevniji gurmani iz naših mesnica odlaze zadovoljni. Tajna je u kvaliteti našeg mesa. Ponuda se mijenja sezonski. Tako smo sigurni da imamo najsvježije artikle. U proljetnim mjesecima naše police pune su grill delicija: najfinijih sarajevskih i banjalučkih ćevapa, pljeskavica, uštipaka, mariniranog mesa i kobasica. Kada zahladi, na police stižu i mesne rolade te veći komadi poput svinjskih polovica.

Imate li kakvo pitanje ili trebate savjet pri kupnji, naši mesari su vam na raspolaganju.  

Svježe pakirano

Naš odjel za preradu mesa dnevno obradi oko 2500 kilograma mesa i čak 94 trgovine diljem hrvatske opskrbljuje najboljim i najkvalitetnijim domaćim mesom koje se tamo obrađuje, pakira, označava i distribuira. Pazimo na svaki korak. Od preuzimanja mesa od dobavljača, pa sve do trenutka kada stiže na policu. Prilikom pregleda i obrade, pažnja se posvećuje pregledu izgleda, boje i mirisa. Obvezna je kontrola temperature isporučenog svježeg mesa te svih podataka vezanih uz klanje, rasijecanje i otpremu kod dobavljača.

Naše meso od odjela prerade do police stiže za jedan dan te specijalitete od mljevenog mesa pripremamo po vlastitoj originalnoj recepturi.  

2018. Goran Vrakela, MOMENTUM Visual Factory

Najkvalitetnija junetina

Prvi smo trgovački lanac koji je prepoznao vrhunsku kvalitetu i svježinu junećeg mesa udruge Baby Beef. Udruga broji preko 300 članova, a neki među njima naši su dugogodišnji partneri. Godišnje proizvedu više od 130.000 junadi s prosječnom težinom od 700 kilograma. Osim na hrvatsko, meso plasiraju i na neka od najzahtjevnijih stranih tržišta. Poznati Milanskih rezovi i Fiorentina steakovi pripremaju se upravo od mesa udruge Baby Beef.

Savjeti SPAR mesara

Složit ćete se da stvaranja najfinijih jela nema bez kvalitetnih, izvrsnih i ukusnih namirnica koje možete pronaći na našim policama. Kako bi svako jelo doveli do savršenstva, na raspolaganju su vam naši mesari. Spremno će, zahvaljujući svome znanju, odgovoriti na svako vaše pitanje. S posebnom su pozornošću za vas već pripremili nekoliko savjeta. Evo što kažu.

Pripremate li jela koja uključuju mišićne dijelove mesa, oni se trebaju rezati poprečno u odnosu na mesna vlakna. Taj će postupak osigurati da meso bude mekše. Osim toga, prilikom termičke obrade, komadi koje ste odabrali neće promijeniti oblik.

Pripremate li juneći gulaš, obožavan zbog svoje slojevitosti nekoliko savršenih okusa, savjetujemo vam da uzmete juneću lopaticu, vrat bez kosti ili koljenicu bez kosti. To su najbolji komadi mesa za ovo jelo.

Odlučili ste sve oko sebe oduševiti pašticadom? Najbolja pašticada se radi od junećeg buta u komadu ili dijelova frikando. Taj komad zbog njegove kvalitete još zovu i ‘lažni biftek’.

Svinjski paprikaš jedno je od omiljenih jela velikog broja ljudi. Riječ je o ukusnom jelu, jednostavne pripreme. Najbolji komadi za njega su svinjska lopatica i koljenica bez kosti.

Za brza i ukusna jela pripremljena za čas na tavi, najbolji su svinjski file i vrat, juneći biftek te svinjski i juneći but i leđa. Odlučite li se ipak za varijantu u pećnici, preporučujemo vam svinjski vrat, lopaticu, rebra i koljenicu s kostima.

Dobar ručak započinje odličnom juhom. Što prija bolje od tanjura tople, mirisne juhe? Za najbolju juhu naša je preporuka da uzmete juneću koljenicu, vrat s ili bez kostiju, juneća leđa s kostima ili juneća rebra, prsa, rep i flam.

Zanima li vas više o mesu, želite li čuti dodatne preporuke za pripremu ili nam postaviti neko drugo pitanje, potražite nas na SPAR mesnici.