Smanjenje šećera

Aktivno smo se pridružili svjetskoj inicijativi za poboljšanje zdravlja smanjenjem šećera u našim  proizvodima. U okviru kampanje „Manje šećera, više zdravlja“ našim kupcima smo  partner  u odabiru zdravijih namirnica čime  se smanjuje negativan utjecaj prekomjerne količine šećera u prehrani. 

U 2021. godini nastavili smo intenzivno raditi na smanjenju  šećera u proizvodima vlastite robne marke te smo količinu šećera u 2021. godini smanjili za oko  250 tona.

Riječ je o proizvodima robnih marki SPAR, 

među kojima su proizvodi s manje šećera, a jednako dobrim okusima.

Od početka inicijative u 2017. godini do konca 2021. smanjili smo udio šećera kod 148 proizvoda i na taj način utrošili 351,5 tona manje šećera.

Nastavljamo s inicijativom te kontinuirano razvijamo nove recepture za proizvode vlastite marke sa smanjenim udjelom šećera. 

Alternative: Nije samo šećer sladak

Nudimo mnoge alternative bijelom šećeru. Želimo pokazati da slatko ne mora biti nužno bijeli šećer. Od brezinog šećera do šećera od kokosovog cvijeta pod SPAR vlastitom markom Natur*Pur i SPAR Vital nudimo nekoliko alternativa koje imaju ili povoljniji glikemijski indeks (GI) ili manje kalorija- a neke od njih i jedno i drugo.

Konzumiranje hane koja sadrži ksilitol  potiče manji rast glukoze u krvi poslije njenog unosa u usporedbi s hranom koja sadrži šećer.