25.05.2021

Započela gradnja najljepšeg hipermarketa na području grada Rijeke

Na riječkom Krnjevu, nakon završetka pripremnih radova, zamjenik gradonačelnika Marko Filipović te predsjednik Uprave SPAR Hrvatska Helmut Fenzl položili su kamen temeljac novog hipermarketa INTERSPAR.

Novi hipermarket INTERSPAR Krnjevo prostirat će se na ukupnoj površini većoj od 18.000 m2, sa čak dva nivoa velike, otvorene garaže s 240 parkirnih mjesta i prodajnim prostorom na razini Zvonimirove ulice, a sve to uz pogled na prekrasni Kvarnerski zaljev. Riječ je o investiciji vrijednoj više od 170 milijuna kuna. Planirano je i otvaranje gotovo 100 novih radnih mjesta kako bi novi hipermarket s uslugom na najvišem nivou bio na raspolaganju Riječankama i Riječanima.

„Od prvog SPAR-a u Čandekovoj do danas, na području grada imamo pet supermarketa SPAR i dva hipermarketa INTERSPAR u koje smo investirali više od 340 milijuna kuna i zaposlili više od 270 radnika. Zahvaljujući odličnoj suradnji s gradskom upravom posebno smo ponosni što i u ovakvim, nestabilnim vremenima nastavljamo sa širenjem naše prodajne mreže čime ćemo osigurati i nova radna mjesta“, izjavio je Helmut Fenzl, predsjednik Uprave SPAR Hrvatska.

Prilikom obilaska gradilišta zamjenik gradonačelnika Marko Filipović istaknuo je: „Grad Rijeka je unatoč pandemiji uspješno stvorio sve uvjete za gradnju ovog poslovnog kompleksa. On će generirati  razvoj Rijeke na nekoliko razina: u urbanističkom smislu, u smislu proširenja ponude u Rijeci te možda i najvažnije, u smislu otvaranja novih radnih mjesta. Uvjeren sam da je ovakav način suradnje jedan od generatora uspješnog razvoja Rijeke u budućnosti“.

Vođen profesionalnošću i kooperativnošću na svim razinama suradnje s gradom, SPAR Hrvatska motiviran je za nastavak investicija, kojima će i ovoga puta pridonijeti razvoju ovog dijela grada Rijeke. U izgradnji novog, modernog objekta INTERSPAR-a na Krnjevu, prema najnovijim i najvišim tehnološkim standardima, angažiran je izvođač radova Kamgrad, a završetak svih radova planiran je za prvu polovicu 2022. godine.