27.11.2020

SPAR Hrvatska jedini je trgovački lanac koji kupcima besplatno dijeli zaštitne maske

SPAR Hrvatska u kontinuitetu od samog početka epidemije poduzima sve mjere u skladu s preporukama nadležnih institucija te ulaže velike napore i financijska sredstva u svrhu prevencije širenja koronavirusa. SPAR Hrvatska je tako jedini trgovački lanac koji svim kupcima koji nemaju svoju, besplatno dijeli jednokratne zaštitne maske pri ulasku u SPAR i INTERSPAR trgovine.

Kako bi svojim djelatnicima i kupcima osigurao maksimalnu sigurnost i zaštitu, SPAR je do sada u dezinfekcijska sredstva, zaštitne besplatne maske za kupce, vizire i maske za djelatnike te zaštitne barijere od pleksiglasa investirao više od 2,5 milijuna kuna.

Za svoje kupce SPAR je osigurao beskontaktna dezinfekcijska sredstva koja se nalaze na ulazu svake trgovine. U svim se trgovinama jasno daju naputci te se kupci putem razglasa podsjećaju na nošenje zaštitnih maski. Postavljene su i vizualne podne oznake koje osiguravaju pridržavanje propisanog sigurnosnog razmaka ispred blagajni, što epidemiolozi ističu kao jednu od osnovnih mjera zaštite.

Svi djelatnici u trgovinama nose zaštitne maske te su u svrhu dodatne zaštite na svim blagajnama postavljene i barijere od pleksiglasa. Na samoposlužnim blagajnama, gdje nije moguće postaviti pleksiglas, trgovci nose zaštitne vizire. Uz to, u svim SPAR i INTERSPAR trgovinama nekoliko puta dnevno se dezinficiraju kolica, košare, ručke te redovito čiste POS uređaji i sve ostale površine kako bi se osigurala maksimalna zaštita i najsigurniji uvjeti za kupovinu.

Radi mjera predostrožnosti od samog početka epidemije svim se djelatnicima svakodnevno prije ulaska u prodajni prostor mjeri temperatura, te se vodi evidencija svih vanjskih partnera koji dolaze u objekte SPAR-a, kao što su  trgovački putnici, punjači polica, promotori i drugi, kojima se također mjeri temperatura.

SPAR Hrvatska apelira i na potrošače da kupovinu obavljaju odgovorno, da održavaju propisani fizički razmak od dva metra te da ne diraju proizvode koje ne planiraju kupiti. Slijedeći upute Nacionalnog stožera, smanjuje se mogućnost širenja koronavirusa u Hrvatskoj te brine o zdravlju cijeloga društva.