08.11.2021

Melli Aromatica svojim proizvodima mijenja svijest potrošača

Melli Aromatica EKO omekšivač i Melli Aromatica EKO deterdžent u petoj emisiji druge sezone društveno odgovornog projekta "Startaj Hrvatska" predstavile su Vesna Sirovina i Ivana Grčić iz Samobora. SPAR je njihov trud i upornost nagradio narudžbom od 4000 komada deterdženta i 2000 komada omekšivača Melli Aromatica.  

Priča o ovom domaćem brendu deterdženta i omekšivača krenula je prije dosta godina kada je Vesna, kako bi sinu olakšala disanje, započela samostalno proizvoditi prirodne kozmetičke pripravke. Tada je iznova otkrila svoju zaboravljenu ljubav prema prirodnim proizvodima i odlučila završiti školu aromaterapije. 

Uz pomoć kćeri Ivane razvila je brend Melli Aromatica u čijem asortimanu se nalaze deterdžent i omekšivač za rublje. Vesnini pripravci izrađeni bez parabena, sulfata i bojila temeljeni su na biorazgradivoj recepturi bez mikroplastike. Sadrže biljna ulja masline i kokosa, prirodnu sapunsku bazu, limunsku kiselinu i ostale blage sastojke. Nježni su ne samo prema koži, već i odjeći, kućanskim aparatima i prirodi te nose oznaku VEGAN. Deterdžent je guste i kremaste teksture zbog čega je tijekom pranja dovoljna mala količina. Pogodan je za ručno i strojno pranje rublja na temperaturama od 30 do 90 °C. Omekšivač decentnim mirisom pamuka priziva najljepša sjećanja iz doba kada se rublje sušilo u dvorištima i momentalno vraća u djetinjstvo.

Vesna i Ivana nisu imale proizvodni pogon ni potrebne certifikate. Ipak, imale su plan i viziju očuvanja okoliša. Priliku za realizaciju svoje ideje prepoznale su u prijavi na društveno odgovorni projekt “Startaj Hrvatska”, koji su pokrenuli SPAR Hrvatska i Nova TV kako bi inovativnim hrvatskim poduzetnicima i startupima pomogli u plasmanu njihovih proizvoda na police velikog trgovačkog lanca. Uz pomoć stručnog tima kompanije SPAR Hrvatska uspjele su dobiti sve potrebne certifikate, dozvole i isprave, kao i usavršiti svoj proizvodni pogon. Trud ih je doveo sve do narudžbe SPAR-a od 4000 komada deterdženta i 2000 komada omekšivača.

Melli Aromatica proizvodi mogu se pronaći na posebnim “plavim policama” u svim INTERSPAR hipermarketima i odabranim SPAR supermarketima diljem Hrvatske. Uz životnu i poduzetničku priču Vesne i Ivane, gledatelji kroz dinamične emisije nedjeljom u 18.15 na Novoj TV mogu pratiti razvoj ostalih kandidata, koji su uz projekt “Startaj Hrvatska” dobili jedinstvenu priliku za ostvarenje svojih poduzetničkih snova.