18.10.2021

Slatka priča o 7STARS brendu i upornosti Vinkovčanke Marije Čulo

Druga epizoda druge sezone društveno odgovornog projekta “Startaj Hrvatska“, kojeg su pokrenuli SPAR Hrvatska i Nova TV, pokazala je kako je Vinkovčanka Marija Čulo uz znatiželju, ljubav i strast stvorila brend jedinstvenih smrznutih, kremastih slastica 7STARS. Svi proizvodi izrađeni su ručno, od kreme, biskvita i ukrasnog čokoladnog ili voćnog sloja, i dolaze u sedam kombinacija okusa.

Marija Čulo je 7STARS desertima željela udovoljiti potrebama moderne obitelji s ubrzanim životnim tempom, odnosno mladim kuharicama omogućiti da pri ruci uvijek imaju spreman desert. No među prvim koracima postojala je prepreka. Marija, naime, nikada prije u životu nije napravila kolač. S velikom voljom za učenjem i sjajnom vizijom, uz pomoć obitelji i prijatelja, odlučila se ipak upustiti u ovu poduzetničku avanturu.

Nakon šest mjeseci traženja idealnih receptura, pronalaska i opreme prostora te zapošljavanja radnica, brend 7STARS bio je stvoren. Kreirano je i sedam posebnih, originalnih slatkih smrznutih proizvoda: torta s okusom čokolade i torta s okusom šumskog voća, zatim voćne tortice s okusom voća i čoko tortice s okusom čokolade, čoko bombice, kokos bombice s okusima kokosa i šumskog voća te lješnjak kuglice, desert s okusom čokolade i lješnjaka - sve redom slastice raskošnog okusa.

S vremenom su Mariju, kako to biva u poduzetništvu, dočekale osobne i tržišne turbulencije koje su zaprijetile poslovanju. Kako je pandemija koronavirusa u 2020. privremeno zatvorila restorane i hotele, najveće kupce 7STARS proizvoda, ova mlada poduzetnica suočila se s pitanjem: “Što sada?”. Već gotovo pred odustajanjem, u prijavi na društveno odgovorni projekt “Startaj Hrvatska“ prepoznala je novu priliku da svoje poslovanje podigne na višu razinu, 7STARS deserte ponudi širem tržištu i time sebi i zaposlenicama osigura plaću. Ipak, za takav plasman Marija je trebala usavršiti svoje proizvodne procese - imati besprijekoran HACCAP sustav, naučiti što je EAN-13 kod i još puno toga. Uz podršku stručnog tima kompanije SPAR Hrvatska te potporu obitelji, posebno djece kojima Marija želi biti primjer zašto je važno nikada ne odustati, u tome je i uspjela.

Iz kompanije SPAR Hrvatska su naručili 7000 komada slatkih proizvoda 7STARS. Ovi ručno rađeni deserti mogu se pronaći u posebnim frižiderima Startaj Hrvatska u svim INTERSPAR hipermarketima te redovnim pozicijama u frižiderima odabranih SPAR supermarketa diljem Hrvatske. Uz Mariju Čulo, još je sedmero kandidata dobilo jedinstvenu priliku za ostvarenje svojih poduzetničkih snova kroz projekt “Startaj Hrvatska“. Njihove životne i poduzetničke priče gledatelji mogu pratiti u dinamičnim emisijama subotom u 18.15 na Novoj TV.