26.05.2022

Na police SPARA i INTERSPARA stigle domaće šparoge

Zahvaljujući robnoj marki “Vrtovi Hrvatske'', koju je osmislio Spar, i ove se godine u trgovinama SPAR i INTERSPAR mogu kupiti domaće šparoge iz Hrvatske  

Šparoge su jedna od najzdravijih namirnica, a svoju popularnost stekle su još u rimsko doba. Ovo carsko povrće, kako ih se ponekad naziva, jedna su od najzdravijih namirnica i omiljenih kulinarskih delikatesa u proljetnim i ljetnim mjesecima. Sadrže visoke nutritivne vrijednosti i svega 43 kalorije. Potječu iz porodice ljiljana, a u prirodi se može pronaći preko 300 vrsta šparoga od kojih je samo 20 jestivo. Osim zelenih, postoje još i bijele te ljubičaste. Njihovo branje započinje u ožujku i traje sve do srpnja. Zahvaljujući bogatim količinama vitamina A i K, pomažu pri jačanju kostiju. Izvor su bjelančevina, željeza i dijetalnih vlakana te imaju jak detoksikacijski učinak. Konzumacijom šparoga potiče se zdrav i normalan rad jetre, bubrega i pluća. Zbog svojih ljekovitih svojstava koriste se i pri izradi kozmetike, no najidealnije su za izradu ukusnih, laganih i zdravih jela tijekom toplijih mjeseci.  

Domaće šparoge marke “Vrtovi Hrvatske'' u ponudi su u pakiranju od 500 grama po cijeni od 18,99 kuna.
 
Ponudom domaćih i lokalnih namirnica SPAR Hrvatska snažno utječe na poboljšanje i osnaživanje domaće poljoprivrede i proizvodnje, a svojim kupcima istovremeno nudi veliki izbor kvalitetnih domaćih namirnica.