29.11.2021

Mladi poduzetnik svoje BIO ulje konoplje plasirao na police velikog trgovačkog lanca

Mladi i ambiciozni poljoprivrednik iz Đakova, Zvonimir Kalić, prije nekoliko godina preuzeo je obiteljski OPG. Danas se 2000 komada njegovog Croaticanna BIO ulja konoplje, nakon narudžbe kompanije SPAR Hrvatska, nalazi na policama ovog trgovačkog lanca.  

Riječ je o velikom Zvonimirovom uspjehu, dok su njegov životni i poduzetnički put gledatelji mogli upoznati u emisiji druge sezone društveno odgovornog projekta “Startaj Hrvatska”. Sve je krenulo kada je obitelj Kalić, uslijed bolesti jednog od članova obitelji, pokrenula planski uzgoj konoplje i proizvodnju sjemena ove biljke.

Zvonimir je kasnije naslijedio OPG, dodatno se educirao i stvorio BIO ulje konoplje Croaticanna koje nastaje hladnim prešanjem sjemena konoplje. Riječ je o sjemenu koje je raslo u strogo kontroliranim ekološkim uvjetima. Kvalitetu ulja Croaticanna potvrđuju tri certifikata i jamstvena žiga: „Živjeti zdravo“ kao pokazatelj niskog udjela soli i zasićenih masnih kiselina te BIO i VEGAN oznake. Croaticanna proizvodi dobivaju se uglavnom ručnom proizvodnjom. Zvonimirova je misija da put “od polja do stola” bude što kraći, garantirajući kvalitetan proizvod za ljude koji nije štetan za okoliš. Potvrđeno je kako ulje Croaticanna u idealnom omjeru sadržava višestruko nezasićene masne kiseline.

Zvonimir je prepoznao priliku za unapređenje svog proizvoda kroz društveno odgovorni projekt “Startaj Hrvatska”, koji su pokrenuli SPAR Hrvatska i Nova TV kako bi inovativnim poduzetnicima i startupima pomogli u plasmanu njihovih proizvoda na police velikog trgovačkog lanca. Uz stručni tim kompanije SPAR Hrvatska, prikupio je potrebnu dokumentaciju i certifikate za ekološko nadzorno tijelo te uskladio druge dijelove proizvodnog procesa sa strogim zahtjevima da bi takav plasman bio moguć. 

SPAR je potom od Zvonimira Kalića naručio 2000 komada BIO ulja konoplje Croaticanna, koje se sada nalazi na posebnim “plavim policama” u svim INTERSPAR hipermarketima i odabranim SPAR supermarketima diljem Hrvatske. Nakon što se predstavio publici, Zvonimir se sada, zajedno s preostalih sedmero kandidata, bori za titulu HIT proizvoda 2022. Nastavak ovog uzbudljivog projekta pratite i dalje nedjeljom u 18.15 na programu Nove TV.