08.11.2021

Melli Aromatica: mali brend s velikom vizijom očuvanja okoliša

U petoj emisiji društveno odgovornog projekta “Startaj Hrvatska” majka Vesna Sirovina i kći Ivana Grčić predstavile su proizvode svog brenda Melli Aromatica stvorene s ciljem promjene svijesti ljudi o važnosti očuvanja prirode.

Kako bi sinu olakšala disanje, Vesna je u svom domu u Samoboru davno započela samostalno proizvoditi prirodne kozmetičke pripravke. Tada je iznova otkrila svoju zaboravljenu ljubav prema prirodnim proizvodima, nakon čega je odlučila završiti školu aromaterapije. Uskoro se kućna proizvodnja počela povećavati.

S vremenom je uz pomoć kćeri Ivane razvila brend Melli Aromatica u čijem asortimanu se nalaze EKO deterdžent i EKO omekšivač za rublje. Vesnini pripravci izrađeni bez parabena, sulfata i bojila temeljeni su na biorazgradivoj recepturi bez mikroplastike. Sadrže biljna ulja masline i kokosa, prirodnu sapunsku bazu, limunsku kiselinu i ostale blage sastojke. Nježni su ne samo prema koži, već i odjeći, kućanskim aparatima i prirodi te nose oznaku VEGAN.

Deterdžent je guste i kremaste teksture zbog čega je tijekom pranja dovoljna mala količina. Pogodan je za ručno i strojno pranje rublja na temperaturama od 30 do 90 °C. Omekšivač decentnim mirisom čistog rublja priziva najljepša sjećanja iz doba kada se rublje sušilo u dvorištima i momentalno sjećanjem vraća u djetinjstvo.

Vesna i Ivana nisu imale ni proizvodni pogon, ni potrebne certifikate. Ipak, imale su plan i viziju očuvanja okoliša. Priliku za realizaciju svoje ideje prepoznale su u prijavi na društveno odgovorni projekt “Startaj Hrvatska”, koji su pokrenuli SPAR Hrvatska i Nova TV kako bi inovativnim hrvatskim poduzetnicima i startupima pomogli u plasmanu njihovih proizvoda na police velikog trgovačkog lanca.

Uz pomoć stručnog tima kompanije SPAR Hrvatska uspjele su dobiti sve potrebne certifikate, dozvole i isprave, kao i usavršiti svoj proizvodni pogon. Trud ih je doveo sve do narudžbe SPAR-a od 4000 komada deterdženta i 2000 komada omekšivača.

Melli Aromatica proizvodi mogu se pronaći na posebnim “plavim policama” u svim INTERSPAR hipermarketima i odabranim SPAR supermarketima diljem Hrvatske. Uz životnu i poduzetničku priču Vesne i Ivane, gledatelji kroz dinamične emisije nedjeljom u 18.15 na Novoj TV mogu pratiti razvoj još sedmero kandidata, koji su uz projekt “Startaj Hrvatska” dobili jedinstvenu priliku za ostvarenje svojih poduzetničkih snova.