26.10.2020

Mary Novosel u sklopu projekta „Startaj Hrvatska“ predstavila Shapello šampone za kućne ljubimce

Aromaterapeutkinja Mary Novosel u četvrtoj je epizodi projekta „Startaj Hrvatska“, kojeg su pokrenuli SPAR Hrvatska i Nova TV, predstavila svoje Shapello proizvode za njegu kućnih ljubimaca. Riječ je o krutom i tekućem šamponu koji zahvaljujući nježnoj i potpuno prirodnoj aktivnoj formuli na bazi aktivnog ugljena i zelene gline njeguje i čisti dlaku i kožu životinja, a pogodan je i za ljude. 

Na ovu originalnu poslovnu ideju Mary je naveo suživot s mješankom Lunom i njezinim „psećim problemima“. Luna je počela dobivati alergije koje su se odrazile na stanje i izgled njezine kože i dlake. Mary je ubrzo shvatila da na tržištu ne postoji jedinstveno rješenje za probleme njezine ljubimice. K tome, još je ranije odlučila ubrzan i stresan tempo novinarskog zanimanja zamijeniti s onime što ju je oduvijek uistinu ispunjavalo - biljnim kozmetičkim pripravcima. Bacila se na istraživanje savršene formule koja će, osim specifičnih, pokrivati i svakodnevne probleme s kojima se susreću vlasnici dlakavih ljubimaca. Tako je stvorila nježnu i potpuno prirodnu aktivnu formulu proizvoda za njegu i čišćenje pod nazivom Shapello.

Baza šampona potpuno je prirodna te sadrži zelenu glinu i aktivni ugljen koji dubinski čiste i detoksiciraju. Eterično ulje čajevca, poznato po antibakterijskim svojstvima, proizvodu daje i specifičan miris po svježe pokošenoj travi. Upravo to Shapello šamponu omogućuje kupanje životinja koje oponaša ono u prirodi, jer zbog specifičnog sastava i mirisa ljubimac ima osjećaj da se u pripravku nalaze zemlja i trava pa nema potrebu dodatno se utrljavati u prljavštinu. Dlaka je nakon pranja sjajna i mirisna, a kućni ljubimac nema osjećaj da je izgubio svoj miris.

Proizvod ne sadrži sulfate, parabene te umjetna bojila i mirise, nije testiran na životinjama i veganski je, a dolazi u dvije verzije – Shapello kruti šampon u obliku šapice praktičan je za ponijeti na putovanja i za korištenje na otvorenome, dok je Shapello tekući šampon nešto praktičniji za kućnu primjenu. Iako se tijekom procesa pripreme proizvoda za police velikog trgovačko lanca suočila s određenim izazovima, Mary ih je sve uspješno savladala uz pomoć stručnog tima SPAR-a - od poboljšanja recepture, rješavanja dodatne dokumentacije te podrške u savjetovanju i otklanjanju nedostataka u proizvodnji pa do odabira odgovarajuće ambalaže.

Shapello šamponi prodaju se u svim INTERSPAR hipermarketima i odabranim SPAR supermarketima na 51 lokaciji diljem Hrvatske. Osim Mary, priliku za poduzetnički iskorak i plasman svojih proizvoda uz pomoć SPAR-a Hrvatska dobilo je još sedam poduzetnika. Njihove životne i poduzetničke priče gledatelji mogu pratiti subotom u poslijepodnevnom terminu na Novoj TV.