23.09.2022

Lider u veganskoj ponudi SPAR predstavlja nove veganske proizvode na 14. ZeGeVege festivalu

Zagreb, 23. rujna 2022. - Zahvaljujući SPAR mobilnom dućanu koji će biti postavljen  na Trgu bana Josipa Jelačića u petak 23. rujna od 8 do 21 i subotu 24. rujna od 8 do 20 sati u sklopu 14. međunarodnog ZeGeVege festivala u Zagrebu posjetitelji će po sniženim cijenama imati priliku istražiti bogatu SPAR vegansku ponudu. Istovremeno u SPAR restoranu mogu se kušati ukusna veganska jela iz linije SPAR Veggie poput  veganskih burgera, hot dog peciva, falafela i veganskih ćevapčića u somunu.

SPAR Hrvatska već je devetu godinu zaredom glavni partner festivala koji okuplja brojne domaće i strane izlagače. Na festivalu se predstavljaju hranjivi, ekološki i održivi proizvodi te kozmetika koja nije testirana na životinjama. Linija SPAR Veggie nedavno je proširena s više od 80 novih, veganskih proizvoda. Među njima su agar agar, prirodna biljna želatina, tempeh, fermentirani proizvod od soje porijeklom iz Indonezije, nangka, hranjiva voćka koja vuče porijeklo s jugozapada Indije, kašice Natur*pur raznih okusa, čaj od industrijske konoplje, sjeckane bučine sjemenke te različiti voćni sokovi iz SPAR Vital asortimana.

Na festivalu će, osim prehrambenog, SPAR predstaviti i svoje neprehrambene veganske  proizvode kozmetičkih marki Beauty Kiss i Verde Vera. Noviteti iz marke Beauty Kiss koji će biti dostupni i posjetiteljima ZeGeVege festivala su krema za ruke i tijelo, a od organske kozmetike za kožu Verde Vera u SPAR trgovinama kupci će moći naći micelarnu vodu, kremu za lice, šampon, gel za tuširanje, balzam te dezodorans. Riječ je o liniji potpuno prirodnih, veganskih kozmetičkih proizvoda koji su dermatološki ispitani, ne sadrže parabene i silikone te nisu testirani na životinjama.

ZeGeVege dio je međunarodne manifestacije Veganmania koja se održava u Beču, Münchenu i u još 15 europskih gradova, a u Zagrebu je prisutan već 14 godina. U bogatom dvodnevnom programu posjetitelji će imati priliku sudjelovati u zanimljivim radionicama o pripremi veganskih jela, poslušati predavanja o veganstvu, pravima životinja, ekologiji te održivom življenju.