15.06.2022

Arhitektonski biser Velike Gorice

Najnoviji hipermarket INTERSPAR predstavlja arhitektonsku posebnost u Velikoj Gorici, a investicijom vrijednom više od 150 milijuna kuna SPAR Hrvatska osigurava i 95 novih radnih mjesta

U Velikoj Gorici otvoren je prvi ikad, model gradnje s posebnom brigom za okoliš INTERSPAR hipermarketa, koji predstavlja ideju budućnosti svih INTERSPAR trgovina u cijelom koncernu SPAR Austria Grupe. Najsuvremenija metoda gradnje, zrcali se kroz kompletno podno grijanje, korištenje otpadne topline rashladnog sustava za grijanje sanitarne vode te rasvjete u led tehnologiji, sve s ciljem odgovornog poslovanja i uštede energije.

Svečano otvorenje svojim dolaskom uveličao je i gradonačelnik Velike Gorice, Krešimir Ačkar, koji je uz predsjednika Uprave SPAR Hrvatska Helmuta Fenzla rezanjem vrpce i formalno pustio u rad novi objekt SPAR-a.

„Iznimno sam ponosan na činjenicu da je upravo u Hrvatskoj po prvi puta izgrađen ovakav objekt koji će biti uzor svim budućim INTERSPAR hipermarketima cijelog koncerna SPAR Austria Grupe. Najsuvremenija tehnologija od samog početka je korištena i primjenjivana kako bi ovaj arhitektonski biser danas otvorio vrata svim našim kupcima“, izjavio je Helmut Fenzl, predsjednik Uprave SPAR Hrvatska.

Otvorenjem INTERSPAR hipermarketa u Velikog Gorici SPAR Hrvatska će zapošljavati 95 novih djelatnika. U sklopu novog INTERSPAR hipermarketa nalazi se i Tutto Bene caffe bar i restoran u kojem kupci mogu predahnuti na prostranoj terasi uživajući u bogatoj gastro i bistro ponudi gotovih jela.

Na više od 3000m2 prodajnog prostora u bogatoj i raznovrsnoj ponudi novog INTERSPAR hipermarketa dostupno je preko 25.000 prehrambenih i neprehrambenih proizvoda. Velikogoričanke i Velikogoričani će tako od sada na raspolaganju imati bogat i uvijek svjež izbor prehrambenih proizvoda s naglaskom na svježe meso, voće i povrće, morske i slatkovodne ribe, pekarske proizvode, ali i iznimnu ponudu neprehrambenih proizvoda za domaćinstvo, njegu, kućne ljubimce, zabavu, djecu i školu. Na policama novog hipermarketa bit će najveći dio domaćih proizvoda, među kojima i oni lokalnih proizvođača.

Povodom otvorenja novog hipermarketa, SPAR Hrvatska za sve posjetitelje osigurao je i zabavni program i brojne promotivne aktivnosti. Tako su prvi posjetitelji prilikom samog otvorenja mogli uživati u roštiljadi s kulinarskim majstorom Tomislavom Špičekom dok je najmlađe svojim balonskim kreacijama razveselio veseli klaun i facepanting kutak. Nezaboravnim vatrometom zaključen je prvi radni dan, dok će u navedenim aktivnostima sve Velikogoričanke i Velikogoričani moći uživati do nedjelje, 19. lipnja.

Povodom otvorenja najnovijeg modela INTERSPAR hipermarketa predsjednik Uprave SPAR Hrvatska Helmut Fenzl uručio je i donaciju opreme Javnoj vatrogasnoj postrojbi Velike Gorice u iznosu od 20.000 kuna, što će im olakšati rad u uvjetima gašenja požara.