Druid bezglutenska tjestenina
Prvi certificirani hrvatski proizvođač bezglutenske tjestenine od rižinog i kukuruznog brašna.
Osim što njihova tjestenina ne sadrži gluten, Druidi su se odlučili okrenuti proizvodnji bez aditiva i umjetnih dodataka te koristiti samo prirodne namirnice. Danas su prvi certificirani hrvatski proizvođači bezglutenske tjestenine, s dva proizvoda zbog kojih će nam ugljikohidrati postati još draži.
Tjestenina Fusilli po sastavu se ne razlikuje od Penna, no zbog nešto manje gramaže potrebno ju je malo kraće kuhati (5‒6minuta), dok ćete za Penne trebati izdvojiti koju minutu više.
Iako su ove tjestenine napravljene samo od kukuruznog i rižinog brašna i vode, po okusu i teksturi ne razlikuju se od glutenske tjestenine. Moguće ih je kombinirati uz sve vrste jela i namirnica, bez gubitka kvalitete okusa.
Velika je prednost bezglutenske tjestenine u tome što će se svi koji su alergični, odnosno osjetljivi na gluten ili imaju celijakiju nakon nje bolje osjećati, jer se lakše probavlja, ne napuhuje, pa nema težine i umora nakon jela. Zbog čistoće sastojaka, Druid tjestenine odlikovane su i veganskim simbolom.
Pronađite na mapi najbližu* SPAR ili INTERSPAR trgovinu, gdje je moguće kupiti proizvode naših finalista te ih svakako morate isprobati!
*proizvodi su dostupni u odabranim SPAR supermarketima
Pogledajte zašto je posebna bezglutenska tjestenina Druid, proizvedena bez aditiva i umjetnih dodataka sa samo prirodnim namirnicama. Ana i Marko su posebno vezani uz nastanak imena "Druid", a više o tome doznajte u sažetku emisije.
Pogledajte cijelu epizodu o bezglutenskoj tjestenini Druid.