Spara

Spara je trajni kolač rađen prema tradicionalnim recepturama, s domaćim maslinovim uljem i ručno sjeckanim suhim voćem lokalnog podrijetla

Naša priča

Iza Spare stoje Deana Miletić i Ivana Perić, dvije snažne Dalmatinke koje je spojilo dugogodišnje obiteljsko prijateljstvo, ali i životne nedaće i problemi koji su utrli put danas uspješnom zajedničkom poslu. Kad su nekad profesionalnu rukometašicu Deanu zadesile iznenadne zdravstvene tegobe, bila je prisiljena uvesti strog režim prehrane. Na tržištu nije bilo mnogo izbora, pa je sama stvorila proizvod čija receptura ne sadrži konzervanse, a sve sirovine dolaze isključivo od provjerenih, visokokvalitetnih namirnica kontroliranog, lokalnog podrijetla. 

Tradicionalna receptura i sastojci

Podloga recepture Spare stari su dalmatinski tradicionalni recepti, a posebno bogatstvo okusa ovom kolaču daju dalmatinska suha smokva, sušene marelice, grožđice, rogač i džem od limuna. Spara u svojim sastojcima ima i orašaste plodove, a spoj svih tih namirnica obogaćuje prehranu vitaminima i mineralima. U recepturi ovog kolača nalazi se i čisti mljeveni rogač koji Spari daje specifičnu notu.

Iako po načinu pripreme i sastojcima vrlo tradicionalna, može se reći da je Spara suvremenik "brzoj hrani" jer već mala količina proizvoda sadrži dovoljno hranjivih tvari da može poslužiti kao kvalitetan međuobrok. Zbog savršenog spoja okusa, mirisa i tekstura, Spara će zasigurno zadovoljiti i najzahtjevnija nepca.

Zašto se ništa ne prikazuje?

Pogledajte najbolje trenutke iz epizode!

Pogledajte najbolje trenutke emisije Startaj Hrvatska te saznajte kako su se naša preostala četiri finalista Tijana Božović Galjanić, Mary Novosel, Berna Storjak i Donat Rupčić snašla u svom posljednjem uzbudljivom zadatku - prodaja 1 na 1!  

Zašto se ništa ne prikazuje?

Pogledajte ostale proizvode

Pratite nas na društvenim mrežama