Birana Hrvatska i svjetska vina!

Čak je sedam hrvatskih vina 2017. osvojilo zlatnu medalju u Londonu na ocjenjivanju britanskog časopisa Decanter. Hrvatska vina su zaslužila još 35 srebrnih i 60 brončanih kolajni te 20 priznanja „Commended“ što se može prevesti kao pohvala. Ima li bolje „pozivnice“ za uživanje u našim vinima od ove žetve na najvećem svjetskom ocjenjivanju na koje je pristiglo čak 17.200 uzoraka? Nema! 

A nema ni puno boljih mjesta za kupnju vina nego što su vinoteke SPAR-a. Među gotovo 1000 vina s pet kontinenata oko dvije trećine su hrvatska pa je lako pronaći dobru pratnju jelu koje se priprema za obitelj ili veća društva, finu okrijepu za izlete ili dulja druženja, dar za prijatelja ili poslovnog partnera, ali i butelju za čuvanje u arhivi u kojoj će naizgled spavati, a u stvari putovati kroz vrijeme i tako sadržaj učiniti i boljim nego što je sad.

Vino je najplemenitiji ljudski proizvod, ako se može nazvati proizvodom. Stvara ga priroda, a čovjek samo pazi u vinogradu i podrumu da nešto ne pođe po zlu. Vino je poput ljudi. Svako je svoje, drukčije, jedinstveno...

Vina imaju karakter pa se za toplih dana ili popodne piju laganija nego zimi, odnosno  navečer. Uz jela od bijelog mesa pristaju bijela vina, a uz tamna i vino treba biti tamnije. Intimno društvo traži posebna vina koja se piju polako, na sate, dok će velika ekipa uživati u njima na čaše. Vino je začin koji će svaku životnu priliku učiniti ljepšom. Po zakonu, ono i nije piće nego poljoprivredno-prehrambeni proizvod, no ne treba zaboraviti da sadrži alkohol pa u njemu treba uživati s mjerom. Meden agan, što znači ničega previše, govorili su stari Grci koji su u naše krajeve stoljećima prije Krista donijeli vinovu lozu i tu pravili vino. 

Nosiljka za vino!

Odaberite 6 butelja i ostvarite popust!

 

Za sve ljubitelje vina nudimo dodatni popust! Prilikom kupovine 6 istih ili različitih butelja (0,75l) vina ostvarujete popust od 10%. Popust se ostvaruje i na vina koja su već na akciji, a uz vina dobivate kartonsku nosiljku gratis!


Popust vrijedi i na pjenušava vina i na šampanjce.