Smrznuto voće i povrće

Prednosti smrznutog voća i povrća

Visoka nutritivna vrijednost: Smrznuto voće i povrće se obično zamrzavaju ubrzo nakon berbe, kako bi se očuvali vitamini, minerali i vlakna.

Duži rok trajanja: Smrznuto voće i povrće mogu se čuvati u zamrzivaču do 12 mjeseci, što je značajno duže od svježeg voća i povrća.

Praktičnost: Smrznuto voće i povrće su već oprani i narezani, što vam štedi vrijeme u kuhinji.

Dostupnost: Smrznuto voće i povrće dostupno je tijekom cijele godine, bez obzira na sezonu.

Smrznuto voće i povrće

Da, smrznuto voće i povrće uvijek su dobar izbor za ljude koji žele zdravo jesti i ne gubiti vrijeme na pripremu obroka. Osim što imaju duži rok trajanja, što pomaže u smanjenju bacanja hrane, smrznuto voće i povrće zadržavaju veći dio svojih hranjivih vrijednosti. Mogu biti praktična opcija za brze obroke ili dodatak jelima poput smoothieja, juha ili salata.  


Koji proizvodi Vas zanimaju?

Namazi

Veganski namazi su ukusan i zdrav izbor za sve koji traže alternativu namazima koji sadrže sastojke životinjskog podrijetla.

Svježe voće i povrće

Uživajte u bogatstvu okusa i nutrijenata koje nudi svježe voće i povrće. Otkrijte mnoštvo prednosti za zdravlje i vitalnost.

Smrznuto voće i povrće

Opcija za svakoga tko želi jesti više voća i povrća, namirnice se beru u sezoni kada su najbogatije hranjivim tvarima.

Veganski napitci

Ne postoji ograničenje u okusima i teksturama veganskog napitka. Možete ih konzumirati samostalno ili kombinirati s voćem, povrćem, orašastim plodovima, začinima.

Zamjena za meso

Uživajte u ukusnoj i zdravoj prehrani bez mukotrpnog kuhanja! Otkrijte svijet veganskih jela koja nude brzu i jednostavnu pripremu bez kompromisa u okusu.

Deserti i grickalice

Kad vas ulovi želja za slatkim, potražite ukusne i raznolike veganske deserte i grickalice.

Gotova jela i dodaci za kuhanje

Veganska prehrana ne znači odricanje od okusa i raznolikosti. Naprotiv, nudi mnoštvo savršenih opcija za uživanje u hrani.

Proizvodi odabranih partnera

Ponuda veganske hrane stalno raste i dostupno je mnogo različitih ukusnih opcija. Pogledajte ponudu ostalih proizvođača veganskih prehrambenih proizvoda.


Savjeti zlata vrijedni

Leca i persin namazani na kruh
Copyright (c) 2016 Ildi Papp/Shutterstock. No use without permission. Copyright (c) 2016 Ildi Papp/Shutterstock. No use without permission.

Leća pripada obitelji mahunarki zajedno s grahom, bobom i graškom. Azijskog je porijekla, a raste u mahunama koje sadrže od jedne do tri sjemenke. Ovalnog je i spljoštenog oblika, a najviše se ističe biljnim proteinima zbog kojih je idealna zamjena za meso u prehrani.  

Kus-kus je namirnica čija je prisutnost obilježena tradicijama različitih sjevernoafričkih kuhinja. Bogato začinjena jela Maroka, Alžira, Tunisa, Libije i Egipta temelje se na kus-kusu koji jedni smatraju žitaricom, a drugi tjesteninom. Izradom kus-kusa u Africi su se izvorno bavile žene.

heljda u kuhaci

Žlicu za mamu, žlicu za tatu, žlicu za seku ili brata. Tako odmalena za većinu nas počinje upoznavanje s raznim kašama. Kad odrastemo, sami odabiremo namirnice i kreiramo svoju „kašastu priču“ kako želimo. Pomalo zaboravljena u tom popisu namirnica je heljda.


Ispobajte recepte