Veganski napitci
Veganski napitci odlična su alternativa mlijeku životinjskog podrijetla. Kremasti i osvježavajući, sadrže vlakna, proteine i vitamine.
Možete ih konzumirati samostalno ili kombinirati s voćem, povrćem, orašastim plodovima ili različitim sjemenkama.
Koji proizvodi Vas zanimaju?
Savjeti zlata vrijedni
Prapšenica ili pir budi sve veće gastronomsko i kulinarsko zanimanje u našim krajevima. No bez obzira na to što smo okruženi brojnim informacijama o ovoj hranjivoj namirnici, još nam je uvijek pomalo nepoznata. Pa se tako nerijetko nađemo pred pitanjem kako pripremiti pir.
Bulgur je sve popularnija žitarica i to s pravom. Zasitan je, hranjiv ili niskokaloričan, ne treba ga dugo kuhati, finog je orašastog ukusa i sadrži vitamine i vlakna. Bulgur je uobičajena namirnica u turskoj i indijskoj kuhinji, a napokon je stigao i u ostale svjetske i europske kuhinje i odmah na prvu žlicu – oduševio.
Proso je jedna od najstarijih i najzdravijih žitarica koju je čovjek ikad uzgajao i koristio za prehranu ljudi, ptica, peradi i stoke. U Europu je stiglo iz Afrike i Azije. Stari Kinezi ubrajali su proso u svoje svete biljke jer je vrlo hranjivo i korisno za ljudski organizam. Ovo je bezglutenska žitarica poput kukuruza i riže, a bogata je vitaminima B skupine, vlaknima, mineralima, a posebno fosforom i magnezijem te salicilnom kiselinom.