Vege namazi: ukusna i zdrava alternativa!

Vege namazi postaju sve popularniji, ne samo među vegetarijancima i veganima, već i kod svih koji žele raznolik način prehrane. Možete birati različite okuse i teksture i kombinirati ih u pripremi mnogih jela.

Veganski namazi i umaci

Veganski namazi i umaci popularni su među onima koji žele izbjegavati proizvode životinjskog porijekla i preferiraju biljne alternative.


Koji proizvodi Vas zanimaju?

Namazi

Veganski namazi su ukusan i zdrav izbor za sve koji traže alternativu namazima koji sadrže sastojke životinjskog podrijetla.

Svježe voće i povrće

Uživajte u bogatstvu okusa i nutrijenata koje nudi svježe voće i povrće. Otkrijte mnoštvo prednosti za zdravlje i vitalnost.

Smrznuto voće i povrće

Opcija za svakoga tko želi jesti više voća i povrća, namirnice se beru u sezoni kada su najbogatije hranjivim tvarima.

Veganski napitci

Ne postoji ograničenje u okusima i teksturama veganskog napitka. Možete ih konzumirati samostalno ili kombinirati s voćem, povrćem, orašastim plodovima, začinima.

Zamjena za meso

Uživajte u ukusnoj i zdravoj prehrani bez mukotrpnog kuhanja! Otkrijte svijet veganskih jela koja nude brzu i jednostavnu pripremu bez kompromisa u okusu.

Deserti i grickalice

Kad vas ulovi želja za slatkim, potražite ukusne i raznolike veganske deserte i grickalice.

Gotova jela i dodaci za kuhanje

Veganska prehrana ne znači odricanje od okusa i raznolikosti. Naprotiv, nudi mnoštvo savršenih opcija za uživanje u hrani.

Proizvodi odabranih partnera

Ponuda veganske hrane stalno raste i dostupno je mnogo različitih ukusnih opcija. Pogledajte ponudu ostalih proizvođača veganskih prehrambenih proizvoda.


Savjeti zlata vrijedni

plata od povrca, zdrava prehrana
Copyright (c) 2016 AnastasiaKopa/Shutterstock. No use without permission. Copyright (c) 2016 AnastasiaKopa/Shutterstock. No use without permission.

Zanimanje za redukciju unosa namirnica životinjskog porijekla u prehrani u posljednje vrijeme sve više raste, najviše zbog niza prednosti koje se pozitivno odražavaju na organizam, ali i okoliš.  

kapari s lososom

Moćni mediteranski pupoljci sa samonikle grmovite biljke zvane Capparis Spinosa pikantan su začin i dodatak jelima, slankasto-kiselkastog okusa. Obično rastu u blizini mora, u pretežno sušnim kamenitim područjima i beru se isključivo ručno.  

ljubicasta cvjetaca u zdjelici

Cvjetača je povrtna sorta koja je dostupna u čak četiri različite boje: bijeloj, narančastoj, zelenoj i ljubičastoj. Upečatljiva cvjetna ljubičasta glavica rezultat je antioksidansa flavonoida, istog kakav sadrže crveni kupus i borovnice. Ljubičasta cvjetača je niskokalorično, a zasitno povrće zbog čega je dobar odabir ako držite dijetu i želite izgubiti koji kilogram. U 100 g sadrži oko 25 kalorija, ali s druge strane sadrži vitamine C, K i B6. Od minerala u sastavu prednjače mangan i kalij. Sadrži i vlakna koja poboljšavaju rad probavnog sustava.


Ispobajte recepte