Veganski deserti
Zadovoljite svoju želju za slatkim bez pretjerane grižnje savjesti. Veganski deserti ne sadrže mliječne proizvode, jaja i med. Postoji mnogo različitih vrsta veganskih deserata, tako da svatko može pronaći nešto po svom ukusu.
Koji proizvodi Vas zanimaju?
Savjeti zlata vrijedni
Za griz možemo reći da je skupni naziv za grubo mljevene žitarice, od čega je svakako najpoznatiji pšenični. Dobiva se istim postupkom mljevenja kao i brašno, samo je krupnije mljeven pa je po tome dobio i drugi naziv - krupica. Danas se na policama trgovina, osim pšeničnog, može pronaći puno drugih vrsta, kao što su griz od kukuruza, riže, heljde, pira…
Edamame je naziv za nedozrela, mekana i slatka zrna soje. Za razliku od dozrelih bobica soje koje imaju neutralan okus, edamame je prepun okusa. Edamame se ubire dok još nije dozreo, pa tako okusom podsjeća na slatkost graška s natruhom okusa orašastih plodova.
Ječam je žitarica bogata bjelančevinama – u 100 grama naći ćete približno 12 grama proteina i oko 350 kalorija, ali i značajne količine ugljikohidrata i prehrambenih vlakana. Ima nizak glikemijski indeks i bogat je nezasićenim masnim kiselinama.