Meatless Monday

Meatless Monday je globalni pokret koji potiče ljude da jedan dan u tjednu jedu obroke bez mesa, često ponedjeljkom. Pokrenut je 2003. godine u Sjedinjenim Američkim Državama i od tada je postao popularan diljem svijeta.

Cilj mu je smanjiti konzumaciju mesa radi promocije zdravijih i održivih prehrambenih navika. Osim što ima pozitivan učinak na zdravlje, smanjenje konzumacije mesa doprinosi zaštiti okoliša smanjenjem emisije stakleničkih plinova i potrošnje vode.

Priključili smo se pokretu Meatless Monday i svaki ponedjeljak nudimo 15% popusta na kupovinu 2 ili više proizvoda iz bezmesnog asortimana. Naša ponuda je raznolika pa svatko može pronaći nešto za sebe! #meatlessmonday

*popust se obračunava na blagajni


Koji proizvodi Vas zanimaju?

Namazi

Veganski namazi su ukusan i zdrav izbor za sve koji traže alternativu namazima koji sadrže sastojke životinjskog podrijetla.

Svježe voće i povrće

Uživajte u bogatstvu okusa i nutrijenata koje nudi svježe voće i povrće. Otkrijte mnoštvo prednosti za zdravlje i vitalnost.

Smrznuto voće i povrće

Opcija za svakoga tko želi jesti više voća i povrća, namirnice se beru u sezoni kada su najbogatije hranjivim tvarima.

Veganski napitci

Ne postoji ograničenje u okusima i teksturama veganskog napitka. Možete ih konzumirati samostalno ili kombinirati s voćem, povrćem, orašastim plodovima, začinima.

Zamjena za meso

Uživajte u ukusnoj i zdravoj prehrani bez mukotrpnog kuhanja! Otkrijte svijet veganskih jela koja nude brzu i jednostavnu pripremu bez kompromisa u okusu.

Deserti i grickalice

Kad vas ulovi želja za slatkim, potražite ukusne i raznolike veganske deserte i grickalice.

Gotova jela i dodaci za kuhanje

Veganska prehrana ne znači odricanje od okusa i raznolikosti. Naprotiv, nudi mnoštvo savršenih opcija za uživanje u hrani.

Proizvodi odabranih partnera

Ponuda veganske hrane stalno raste i dostupno je mnogo različitih ukusnih opcija. Pogledajte ponudu ostalih proizvođača veganskih prehrambenih proizvoda.


Savjeti zlata vrijedni

povrtna veganska plata s humusom i orasastim plodovima, zdrava prehrana
Copyright (c) 2016 AnastasiaKopa/Shutterstock. No use without permission. Copyright (c) 2016 AnastasiaKopa/Shutterstock. No use without permission.

Veganska prehrana može biti zdrava i uravnotežena, ali je važno da se pažljivo planira. Vegani moraju paziti da unose dovoljno proteina, željeza, kalcija, vitamina B12 i drugih hranjivih tvari koje se obično nalaze u namirnicama životinjskog podrijetla.

Želite li u svoj jelovnik unijeti više proteina kroz povrće, tada je slanutak idealan odabir. Ali ne samo zato. Kulinarska raznolikost, dostupnost i lakoća pripreme dodatne su prednosti. Raširen u cijelom svijetu, slanutak je izvrstan odabir lake i zasitne namirnice.

odrezak s kus kusom

Kus-kus je namirnica čija je prisutnost obilježena tradicijama različitih sjevernoafričkih kuhinja. Bogato začinjena jela Maroka, Alžira, Tunisa, Libije i Egipta temelje se na kus-kusu koji jedni smatraju žitaricom, a drugi tjesteninom. Izradom kus-kusa u Africi su se izvorno bavile žene. Njegova priprema je dugotrajan  proces koji zahtijeva određene vještine i ustrajnost. Sitne kuglice kus-kusa već duže se vrijeme prave od pšenične krupice koja je poškropljena vodom i ručno svaljana u kuglice.  


Ispobajte recepte