• 20190521_bbq_meso.jpg

SPAR mesnica

Meso za najbolji grill

Na policama SPAR mesnice prisutna je široka ponuda teletine, junetine, svinjetine i janjetine te mesa za roštilj koje uključuje sarajevske i banjalučke ćevape, grill kobasice, mesne uštipke i pljeskavice, kao i nekoliko vrsta mariniranog mesa. Sezonsku prodaju prati potražnja za mesnim roladama i većim komadima poput svinjske polovice. Svaki komad mesa prolazi provjeru kvalitete po visokim SPAR-ovim standardima. Većina mesa u SPAR mesnici hrvatskog je porijekla i na takvim komadima mesa stoji oznaka “100 % hrvatsko meso”. I kada zadovoljni krenete kući s kupljenim komadom mesa, imajte na umu da će vam za savršenu pripremu trebati još nekoliko dobrih trikova.

Kako biste pripremili najbolji roštilj, osnovno je pravilo odabrati najkvalitetnije meso. Kakvo? Ovisit će naravno samo o vama i preferencijama društva koje će se okupiti na vašoj ukusnoj zabavi. SPAR mesnice imaju široki izbor mesa za roštilj, na vama je samo da dođete tamo i odaberete sve što je potrebno.

Na roštilju možete ispeći skoro sve što poželite, iako naši grill majstori uglavnom biraju svinjetinu, teletinu i janjetinu. Iako na većini obiteljskih grill okupljanja dominiraju svinjska vratina i kare, sve je veća potražnja za junećim mesom. Ovi najkvalitetniji komadi mesa zaslužili su najbolji tretman, a vi pravo zadovoljstvo za svoje nepce.

Prime rib, rib-eye, club, T-Bone i rump steakove možete peći na roštilju svježe ili ako želite pravi gurmanski grill gušt, obratite pažnju na novitete u SPAR ponudi za roštilj i dajte prednost junećim odrescima koji nakon pečenja ispadaju još sočniji i mekši.

Bez obzira koju vrstu odreska ste odabrali, mesu treba minimalno sat vremena stajanja na sobnoj temperaturi. Solite po želji, odmah ili nakon pečenja. Svježe mljeveni papar koristite nakon pečenja jer on brzo izgara na visokim temperaturama i daje mesu gorak okus.

S junećih odrezaka nemojte uklanjati masnoću jer ona vlaži meso tijekom pečenja i daje mu sočnost. Dok se peče, meso okrenite samo jednom jer će u protivnom postati jako tvrdo. Duljina pečenja ovisi o metodi pripreme, debljini odreska i o tome koliko želite da bude pečen.

Tek kupljeno meso prije pečenja marinirajte u ulju i začinskim mješavinama kako bi postalo bogatog okusa i osebujnog mirisa. Začine za marinadu birajte po vlastitim željama. Ostavite meso da se marinira barem nekoliko sati, ali najbolje preko noći. A ukoliko želite skratiti proces pripreme i dobiti najbolji mogući okus mesa, možete izabrati i marinirano meso koje se svakodnevno priprema u SPAR mesnicama.

Nakon pečenja mesa nemojte se žuriti s rezanjem. Kratko odležavanje ispečenog mesa je način da se poboljša njegova sočnost i tekstura. Kad se meso peče, temperaturna gradacija unutar mišićnog tkiva uzrokuje neravnomjernu raspodjelu sokova pa bi rezanjem vrućeg mesa svi sokovi iscurili iz dijelova u kojima su najviše koncentrirani i na kraju bi taj komad postao suh i neukusan.

Mljeveno meso za burgere, ćevape, punjene ili klasične pljeskavice izaberite iz svježe ponude SPAR mesnice. Zatražite mesara da vam na licu mjesta samelje potreban omjer i količinu mesa za garantirano sočne i slasne zalogaje. Ćevapčiće i pljeskavice možete kupiti i već gotove, načinjene od provjereno svježeg mesa domaćeg podrijetla iz vlastite SPAR proizvodnje po isprobanoj recepturi zbog koje je broj vjernih kupaca iz sezone u sezonu sve veći.

Piletina s roštilja također može biti izuzetno sočna. Ovo meso, pogotovo pileći file, bitno je ostaviti u marinadi što duže i peći vrlo kratko. Ražnjićima s piletinom najviše se vesele djeca, stoga ako planirate obiteljski roštilj, imajte dovoljno ražnjića za vaše mališane.

Spar.hr zbog boljeg korisničkog iskustva koristi kolačiće (eng. "cookies"). Klikom na "Slažem se" prihvaćate korištenje kolačića. Saznajte više.