Zapečena riža sa šampinjonima

sastojci

  • 300 g riže
  • 100 g šampinjona
  • 20 ml maslinova ulja
  • 1 vezica kopra

Sastojci za umak bešamel

  • 50 g brašna
  • 50 g margarina
  • 400 ml bademova mlijeka
  • sol
  • kim
  • 150 g sira (ili zamjene za sir)

Način pripreme

01

Skuhajte rižu. Šampinjone narežite i popržite na maslinovu ulju i posolite.

02

Za bešamel rastopite margarin, dodajte brašno i zabijelite pa maknite sa strane. Podlijte mlijekom i miješajte pjenjačom zatim vratite na vatru i kuhajte 10 minuta. Začinite solju i kimom.

03

U međuvremenu nasjeckajte kopar. Posude za pečenje namažite margarinom ili uljem pa dodajte rižu, a po riži rasporedite šampinjone pa pospite koprom, a potom dodajte još malo riže i prelijte bešamelom. Po vrhu stavite ploške sira i pecite 10 - 15 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C. Poslužite toplo.

podijeli