Vegetarijanski Curry sa slanutkom, cvjetačom i rajčicom

sastojci

  • 600 g cvjetače
  • 1 limenka slanutka (400 g)
  • 30 g ghee maslaca
  • 400 g sjeckane rajčice
  • 2 žličice curryja
  • 1 žlica naribanog đumbira
  • 2 češnja češnjaka
  • 0.5 žličice mljevenog kima
  • sol, papar

Za umak

  • 200 ml jogurta
  • sol
  • 1 češanj češnjaka
  • 0.5 žličice curryja
  • kajenski papar

Način pripreme

01

Cvjetaču stavite u blago posoljenu kipuću vodu. Kuhajte je oko 8 do 10 minuta kako bi ostala pomalo tvrda. Izvadite je i ocijedite.

02

Na dobro zagrijan maslac stavite protisnuti češnjak i đumbir. Kratko propirjajte, tek toliko da zamiriše, pa umiješajte sjeckanu rajčicu, curry, mljeveni kim te malo soli i papra. Zajedno pirjajte na laganoj vatri 10-ak minuta, a zatim umiješajte ocijeđeni i isprani slanutak te blanširanu cvjetaču.

03

Dodajte oko 100 do 150 ml vode i nastavite kuhati poklopljeno na laganoj vatri 10 minuta ili dok cvjetača ne omekša. Potkraj kuhanja jelo po potrebi posolite i popaprite.

04

Umak pripremite tako da jogurt pomiješate s malo soli, protisnutim češnjakom, curryjem i malo kajenskog papra. Umak prelijte preko cvjetače ili poslužite posebno.

podijeli