sastojci

  • 140 g quinoe
  • 4 veće crvene paprike
  • 300 g šampinjona
  • 5 žlica maslinova ulja
  • 25 g pinjola
  • 50 g zelenih maslina bez koštice
  • 100 g skute
  • 2 mlada luka
  • 1 žlica nasjeckanog timijana
  • 0.5 žličice mljevenoga korijandra
  • sol
  • papar

Način pripreme

01

Paprikama odrežite vrh (ali ga nemojte bacati), očistite ih od sjemenki i operite. Paprike i kapice složite u lim za pečenje s kožicom prema gore, prelijte s 3 žlice maslinova ulja i stavite u pećnicu zagrijanu na 190 °C te pecite 25 do 30 minuta.

02

Quinou uspite u 300 ml blago posoljene vode i stavite na vatru. Kad zakipi, kuhajte 15 minuta pa maknite s vatre. Pustite da odstoji 5 minuta, pa umiješajte nasuho popržene pinjole, masline narezane na kolutiće, očišćen i opran mladi luk narezan na ploške, nasjeckani timijan, mljeveni korijandar te skutu narezanu na kockice.

03

U tavi, na preostalom zagrijanom maslinovom ulju, popržite šampinjone narezane na deblje ploške. Kada tekućina koju su pustili šampinjoni ispari, lagano ih posolite, popaprite i pirjajte još oko minutu pa ih maknite s vatre.

04

Pripremljenom smjesom od quinoe napunite pečene paprike, a po vrhu raspodijelite pečene šampinjone. Poklopite kapicom od paprike i pecite ih u pećnici još 10 minuta.

podijeli