sastojci

  • 275 g svježeg lisnatog tijesta
  • 1 jaje
  • 150 ml kiselog vrhnja
  • 150 g naribane mozzarelle
  • 1 tikvica
  • 1 patlidžan
  • 150 g cherry rajčica
  • 150 g feta sira
  • 1 žličica soli
  • 0.25 žličice mljevenog papra
  • svježi listovi peršina
  • 2 žlice maslinovog ulja

Način pripreme

01

Patlidžane i tikvice operite i narežite na tanke ploške. Posolite i ostavite 15 minuta da puste vodu.

02

Posušite ih kuhinjskim papirom, pokapajte maslinovim uljem i pecite kratko na jako zagrijanoj gril tavi, tek da dobiju boju s obje strane. Lisnato tijesto tanko razvaljajte u krug, stavite u okrugli kalup obložen papirom za pečenje, dno tijesta izbodite vilicom na više mjesta.

03

U zdjeli umutite jaje s kiselim vrhnjem, dodajte naribani sir, sol i papar pa promiješajte i rasporedite po tijestu.

04

Preko nadjeva posložite grilano povrće i svježe cherry rajčice, dodajte feta sir narezan na kockice i stavite u zagrijanu pećnicu.

05

Pecite 20 – 25 minuta na 200 °C.

Lisnato tijesto uvijek dobro ohladite u hladnjaku prije nego ga krenete valjati i peći.​

podijeli