Široki domaći rezanci s povrćem

sastojci

  • 2 tikvice
  • 2 svježe paprike (crvena i žuta)
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 glavica crvenog luka
  • 250 g domaćih širokih rezanaca
  • maslinovo ulje
  • 400 g sjeckanih konzerviranih rajčica
  • 50 g parmezana
  • 50 g maslaca
  • malo svježeg peršina i bosiljka
  • papar i sol

Način pripreme

01

Očistite i na sitno narežite crveni luk i češnjak. Operite i narežite na kockice crvenu i žutu papriku. Tikvicu razrežite po pola, izvadite joj srednji dio sa košticama pa ju narežite na kockice.

02

U dubljoj tavi zagrijte maslinovo ulje pa na njemu popržite luk dok ne zažuti. Dodajte mu češnjak i narezanu paprika. Pirjajte sve 5 minuta pa dodajte tikvice I sve zajedno pirjajte dok povrće lagano ne omekša. Na kraju dodajte konzervirane rajčice i pospite sve sitno sjeckanim peršinom. Nakon 5 minuta skinite s vatre.

03

U međuvremenu u dublji lonac stavite posoljenu vodu da zakipi pa dodajte maslac i široke domaće rezance. Kuhajte prema uputama na pakiranju. ocijedite rezance, stavite ih na tanjur I prelijte umakom od povrća. Pospite ih na kraju s naribanim parmezanom i natrganim svježim bosiljkom.

podijeli

Proizvodi iz recepta