Rižoto s crvenim kupusom

Ukupno trajanje
20
Min
min

sastojci

  • 300 g arborio riže
  • 200 g tanko rezanog crvenog kupusa
  • 100 ml bijelog vina
  • 80 ml maslinovog ulja
  • 60 g maslaca
  • 40 g ribanog Grana Padana
  • 1 režanj češnjaka
  • oko 800 ml povrtnog temeljca
  • sol, med

Način pripreme

01

U tavu stavite 30 ml maslinovog ulja, dodajte 150 g rezanog kupusa i sitno sjeckani češnjak, pirjajte. Posolite, podlijte bijelim vinom i pirjajte povremeno miješajući na laganoj vatri. Istovremeno dodajte u drugu tavu 30 ml ulja, glazirajte rižu, počnite podlijevati temeljcem i kuhajte stalno miješajući.

02

Kad je riža skoro kuhana dodajte kupus, kuhajte još par minuta zajedno pa ugasite vatru. Umiješajte ribani sir, listiće ledenog maslaca, na kraju preostalo maslinovo i na vrhu žličice meda. Stavite na tanjur kalupe (prstene), napunite rižotom, žlicom malo potisnite pa maknite kalup. Dodajte na vrh malo svježeg kupusa i poslužite.

Crveni kupus sjeckajte što sitnije jer je njegovo lišće malo žilavije od bijelog.​

podijeli