sastojci

  • 350 g mrkve
  • 1.3 l vode
  • 2 kocke od povrća
  • 0.5 žličice soli
  • 100 g kremastog sira
  • 30 ml ulja
  • 120 g luka
  • 250 g riže Arborio
  • 40 g naribanog sira Grana Padano
  • 1 žlica nasjeckanog timijana

Način pripreme

01

Mrkvu očistite, narežite na kockice i stavite u 1,3 L kipuće vode, dodajte kocke od povrća, sol, poklopite i na laganoj vatri kuhajte 20 minuta.

02

Kuhanu mrkvu procijedite, a tekućinu sačuvajte. Mrkvu propasirajte, pomiješajte s kremastim sirom i ostavite sa strane.

03

Na zagrijano ulje stavite sitno nasjeckani luk i pirjajte do zlatnožute boje. Dodajte rižu, pržite još 1 - 2 minute lagano miješajući, pa podlijte sa ¼ tekućine u kojoj se kuhala mrkva. Promiješajte i pirjajte na laganoj vatri dok sva tekućina ne ispari. Isti postupak ponovite još dva puta.

04

Dodajte propasiranu mrkvu sa sirom te ostatak tekućine. Sve dobro promiješajte i kuhajte još 4 - 5 minuta pa maknite s vatre, poklopite i pustite da odstoji 3 - 4 minute.

05

Poslužite posuto naribanim sirom i nasjeckanim timijanom.

podijeli