Quiche od palente, luka, špinata i mozzarelle

sastojci

  • 80 g glatkog brašna
  • 140 g palente (kukuruzne krupice)
  • 140 g maslaca
  • prstohvat soli
  • 1 jaje
  • 1 žlica kiselog vrhnja

Za nadjev

  • 4 jaja
  • 300 ml slatkog vrhnja
  • sol
  • crni papar
  • 2 žlice palente
  • 150 g mozzarelle
  • 100 g lista špinata
  • 1 veći ljubičasti luk
  • rukola za posluživanje

Način pripreme

01

Brašno i palentu pomiješajte, dodajte sol, maslac narezan na listiće, jaje, vrhnje po potrebi i zamijesite prhko tijesto. Zatim ga razvaljajte i stavite u kalup za quiche (Ø 26 cm). 

02

Tijesto pecite oko 15 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C. 

03

Za to vrijeme pripremite nadjev. Umutite jaja s vrhnjem, dodajte sol, papar, palentu, naribanu mozzarellu, blanširani špinat i promiješajte. 

04

Smjesu izlijte preko tijesta, a po njemu rasporedite luk narezan na ploške. 

05

Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 30 minuta tako da po površini porumeni. Poslužite topli quiche s rukolom.

Uz luk, na površinu možete poslagati cherry rajčice prerezane na pola.

podijeli