Proljetna pinsa
sastojci
- 150 g SPAR Veggie veganske smjese za mljeveno
- 2 dl hladne vode
- 1 DESPAR pinsa
- 50 g SPAR Veggie namaza sa začinskim biljem
- 50 g DESPAR PREMIUM artičoka ocijeđenih
- 1 manja tikvica, narezana na tanke ploške
Za posluživanje:
- Rikola
- korica pola limuna
- pistacije
- mlaz maslinovog ulja
Način pripreme
01
SPAR Veggie zamjenu za mljeveno pomiješajte s hladnom vodom i ostavite u hladnjaku 30 minuta.
02
U tavi zagrijte malo ulja, dodajte smjesu i pecite dok ne poprimi željenu boju (7 - 10 minuta). Tijekom pečenja malo usitnite smjesu.
03
Tikvicu narežite na tanke kolutove ili rezance.
04
Pinsu premažite s 2 žlice SPAR Veggie namaza i pecite 5 minuta. Zatim je nadjenite s nekoliko žlica mljevenog nadjeva, tikvicama i artičokama pa pecite još 4 - 5 minuta.
05
Gotovu pinsu prelijte mlazom maslinovog ulja. Za dodatnu svježinu poslužite s rikolom i malo ribane korice limuna.