Popečci od mrkve, prosa i zobenih pahuljica

sastojci

  • 200 g prosene kaše
  • 80 g zobenih pahuljica
  • 200 g mrkve
  • 80 g crvenog luka
  • 1 režanj češnjaka
  • 1 jaje
  • sol, papar
  • 150 ml ulja za prženje
  • 4-5 listića bosiljka

Način pripreme

01

Skuhajte prosenu kašu i ohladite. U međuvremenu sameljite zobene pahuljice, sitno naribajte mrkvu i nasjeckajte luk. U ohlađenu kašu dodajte jaje, ribanu mrkvu, sjeckani luk, protisnuti češnjak, zobene pahuljice, začinite solju i po želji paprom. Oblikujte popečke i pecite u prst dubokom ulju, odložite na papirnati ubrus da upije višak masnoće. Dekorirajte listićem bosiljka i poslužite.

Prosenu kašu kuhajte nešto duže da se zrna jače raskuhaju jer će se kasnije lakše povezati s ostalim sastojcima.​

podijeli

Proizvodi iz recepta