sastojci

  • 150 g palente
  • 50 g maslaca
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 1 limenka graška (400 g)
  • 150 g skute
  • 50 g ljutike
  • 200 g mini rajčice
  • 25 g jezgri oraha
  • 100 ml slatkog vrhnja
  • nekoliko grančica timijana
  • 10-ak listića kadulje
  • sol
  • papar

Način pripreme

01

Palentu skuhajte u 600 ml posoljene vode i zatim je istresite u namašćenu pravokutnu posudu (oko 16 x 24 cm) tako da dobijete sloj oko 1,5 cm debljine. 

02

Poravnajte je, pustite da se malo ohladi kako bi se stisnula pa je narežite na dobro zagrijanom maslinovu ulju i stavite sa strane. 

03

U tavu na zagrijani maslac stavite krupnije narezani luk, ljutiku i kratko ga popržite da malo omekša.

04

Dodajte ocijeđen i isprani grašak, očišćenu mini rajčicu, listiće kadulje, grančice timijana, krupno narezane orahe i pržite 10-ak minuta. Posolite, popaprite, prelijte slatkim vrhnjem, lagano promiješajte i kuhajte još nekoliko minuta. 

05

Lagano umiješajte prženu skutu, maknite s vatre i poslužite preko narezane palente.

Pripremljenu i narezanu palentu možete pržiti i gril-tavi na malo maslinova ulja.​

podijeli