Orecchiette s brokulom i bosiljkom

sastojci

  • 320 g orecchietta
  • 1 svežanj svježeg bosiljka
  • 50 g fileta inćuna u ulju
  • 1 limun
  • 1 režanj češnjaka
  • 1 peperoncino
  • 30 g parmezana
  • 1 tikvica
  • 2 manje glavica brokule
  • 50 g pinjola
  • listići badema
  • maslinovo ulje, sol

Način pripreme

01

Koricu limuna naribajte i iscijedite sok. Parmezan naribajte na sitni ribež.

02

U blender stavite bosiljak, inćune i žličicu ulja od inćuna, naribanu koricu i sok od limuna, parmezan i malo kipuće vode. Premjestite u veću zdjelu.

03

Tikvicu narežite na kockice i popržite u tavi na malo maslinovog ulja.

04

Brokulu operite i odvojite cvjetiće.

05

Pinjole i bademe popržite na suhoj tavi.

06

U posoljenu vodu stavite kuhati tjesteninu, nakon 10 minuta dodajte  i cvjetiće brokule. Kuhajte još 5 minuta. Procijedite.

07

Kuhanu tjesteninu i brokulu ubacite u zdjelu s umakom, dodajte popržene tikvice, pažljivo promiješajte. Posipajte ribanim parmezanom i poprženim pinjolima, poslužite toplo.

podijeli