Leća i slanutak u umaku od rajčice

sastojci

  • 1 limenka leće (400 g)
  • 1 limenka slanutka (400 g)
  • 140 g luka
  • 400 g sjeckane rajčice
  • 200 ml pasirane rajčice
  • 2 žličice naribanog đumbira
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 1 žličica mljevene paprike
  • 1 žličica mljevenog kima
  • 0.5 žličice mljevenih sjemenki korijandra
  • 2 žlice nasjeckanog peršina
  • 1 žlica soka limete
  • 2 žličice naribane korice limete
  • sol i papar

Način pripreme

01

Na zagrijano maslinovo ulje stavite sitno narezani luk i pržite ga do zlatnožute boje. Dodajte naribani đumbir i kratko pržite. Ulijte pasiranu rajčicu, dodajte sjeckanu rajčicu, kim, mljeveni korijandar, mljevenu papriku, naribanu koricu limete, posolite i popaprite. Kuhajte oko 15 minuta na srednje jakoj vatri. 

02

Dodajte ocijeđene i isprane leću i slanutak te sok limete i kuhajte na laganoj vatri još oko pet minuta. 

03

Poslužite posuto nasjeckanim peršinom.

Leća sadrži mnoge vitamine, minerale i kompleksne ugljikohidrate koji potiču dobro raspoloženje.​

podijeli

Proizvodi iz recepta